Viimeisimpiä viedään: vielä pari paljastusta uusista iPhoneista ennen julkistusta

Tänään keskiviikkona 7. syyskuuta koittaa viimein iPhone-julkistuspäivä. Se tarkoittaa muun muassa hetkellistä taukoa jatkuvasti tiivistyville ennakkohuhuille- ja vuodoille – ennen kuin taas puheet siirtyvät jo seuraajiin.

Mutta vielä nyt uusien iPhone-mallien julkistusten ollessa ovella, huhumylly on jatkanut pyörimistään.

Vietnamilaiselle Tinhte-sivustolla esiintyvä kirjoittaja väittää päässeensä käyttämään jo uutta iPhone 7 -puhelinta ja on kertonut muutamia uusiakin tietoja tulevasta puhelimesta, joita ei vielä aiemmin ole paljastettu. Suurempi iPhone 7 Plus on myös mahdollisesti käväissyt jo GeekBench-testissä.

Tulevan iPhone 7:n pitäisi Tinhte-kirjoittajan väitteen mukaan tukea 4K-videokuvausta 60 kuvan sekuntinopeudella, mitä yksikään muu älypuhelin ei vielä tee.

Lisäksi aiemmin laajasti esillä huhuissa ja vuodoissa olleiden designin hienosäätöjen eli taka-antennijuovien poistumisen ja myös ulkonäköön vaikuttavien kameran muutosten ja 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä luopumisen ohella tulevien iPhone-mallien äänenvoimakkuuspanikkeet eivät Tinhte-kirjoittajan mukaan enää sijaitsisi erillisessä syvennetyssä alueessa aiemmasta poiketen.

Vahvistusta saavat myös uudet tähtiharmaan korvaavat mustat värivaihtoehdot. Tummassa mattamustassa myös takaa löytyvä Apple-logo tulee olemaan mattapintainen, mutta yhä valikoimassa pysyvässä hopeisessa värivaihtoehdossa edelleen kiiltävä.

Merkittävä muutos tulevissa iPhoneissa on myös vedenkestävyys, jota avittamaan SIM-korttipaikan kerrotaan olevan varustettu kumitiivisteellä.

Sisäänsä uudet iPhonet ovat saamassa uuden tehokkaamman Applen A10-järjestelmäpiirin.

iPhone 7 Plus -puhelin on nähtävästi ilmestynyt jo GeekBench-suorituskykytestin tietokantaan. Tuloksekseen yhden ytimen testissä se sai 3 379 pistettä ja moniydintestissä 5 495 pistettä. Näillä lukemilla se yltää selvästi tehokkaimmaksi mobiilisuorittimeksi yhden ytimen suorituskyvyssä ja parantaa yli 30 prosentilla edeltävästä Apple A9:stä, joka löytyy iPhone 6s -mallien sisältä.

Moniydintesteissä se sijoittuu samalle tasolle Snapdragon 820:n kanssa ja jää jonkin verran jälkeen kahdeksanytimisestä Samsyngin Exynos 8890:stä.