Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Viimeisimmät iPhone-vuotokuvat: kaksoiskamera tulossa

Syksyllä tulevissa iPhoneissa ei ole enää 3,5 millimetrin standardia kuulokeliitäntää. Tai voi ollakin, sanovat toiset raportit ja vuodot. Mutta todennäköisimmin ei ole, sillä jos asianlaita olisi toisin Apple todennäköisesti olisi jo ampunut huhut alas vuotamalla oikean tiedon suosimilleen medioille, kuten vaikkapa Wall Street Journalillle. Sen sijaan juuri WSJ viime viikolla raportoi, että kuulokeliitäntä olisi mennyttä.

Viimeisimpänä kuulokeliitännän ”juupas-eipäs”-saagaan oman antinsa on heittänyt ranskalainen Nowhereelse.fr-sivusto, joka on jakanut oheisen väitetyn kuvan tulevan iPhonen kehikosta, jossa esillä on erityisesti pohja – ja sieltä puuttuva 3,5 millimetrin liitäntä.

Väitetty kuva tulevan iPhonen pohjasta, josta kuulokeliitäntä on saanut väistyä.

Väitetty kuva tulevan iPhonen takakannesta. Huomaa suurentuneen kameran laajempi reunus ja siirtyneet antennijuovat. Kuvassa rungon päällä läpinäkyvä lisäsuojakuori.

Sen sijaan pohjassa on vain paikka Lightning-liitännälle sekä kaksi kertaa kuusi aukkoa, joiden takaa iPhonesta tulevat löytymään ainakin kaiutin sekä mikrofoni. Vaikka kaiutinritilöitä on kaksin kappalein, ei sekään vielä kerro kahdesta kaiuttimesta.Voi hyvin olla, että Apple on päätynyt nähtävään ratkaisuun vain esteettisistä syistäkin.

3,5 millimetrin liitännästä luopuminen säästäisi tilaa, joka on vähissäohuen iPhonen sisällä. Liitännästä luopuminen mahdollistaa ohuemman iPhonen.

iPhone-designiin odotetaan tänä syksynä vain mietoja muutoksia. Ulkonäöllisesti merkittävimmät erot liittyvät kameroihin, taka-antennijuovien siirtymiseen reunoille sekä mahdolliseen uuteen värivaihtoehtoon.

Myös suuremmasta iPhonesta on saatu nyt aiempia toistava kuva, jossa esillä ovat jälleen sen uusi kaksoiskamera sekä takaa alhaalta löytyvät kolme pistettä, jotka ovat todennäköisesti iPad Proista tuttu Smart Connector -liitäntä. Vielä ei ole tiedossa, mihin Apple tätäiPhonessa hyödyntäisi.

Tuoreen huhun mukaan kaksoiskamera tulisi uuteen iPhone Pro -malliversioon, ja setarjoaisi 16 megapikseliä. Kahta kameraa hyödynnettäisiin Applen ratkaisussa optisen zoomin luomiseen.

Huhutusti Apple ei aikoisi nimetä syksyn iPhone-uutuuksia iPhone 7 -nimellä, vaan sitä säästeltäisiin vasta ensi vuodeksi.

Suuremman, mahdollisen Pro-mallin iPhonesta pitäisi kaksoiskameroineen näyttää tältä.