Uusi verkkokauppa Teknavi.com

”Viimeinen älykello, jonka koskaan tarvitset”

Valinnan vapautta tarjoava modulaarinen älykello Blocks on tänään päässyt Kickstarter-joukkorahoitussivustolle, ja tavoiteltu potti täyttyy hurjaa vauhtia. Projektin luojien mukaan tämä palasista koottava ja ominaisuuksiltaan laajennettava laite on ”viimeinen älykello, jonka koskaan tarvitset”.

Blocksin kehittelystä uutisoitiin jo viime vuonna, ja projekti on edennyt niin, että Kickstarer-rahoituskampanja alkoi tänään ja ensimmäisten toimitusten on määrä alkaa ensi toukokuussa.

 

Blocksin ideana on luoda älykello, joka on yhteensopiva sekä iOS- että Android-puhelimien kanssa, eikä siihen haluttu tuoda Android Wear -käyttöjärjestelmän rajoituksia, joten kellon käyttöjärjestelmä pohjautuu täydelliseen Android 5.0 Lollipopiin. Peruslaite on kello, joka tarjoaa monia muista älykelloista tuttuja toimintoja, mutta lisää toimintoja saadaan liittämällä erilaisia lisäpaloja. Erillisten palikoiden avulla kelloon voi lisätä esimerkiksi pulssimittarin, kameran, GPS:n, NFC-yhteyden tai vaikkapa lisää tallennustilaa. Erilaisia mahdollisuuksia on lukemattomia. Lisäksi helpon modulaarirakenteen ansiosta yksittäisiä toimintoja voi lisätä tai poistaa tarpeen mukaan, eli esimerkiksi pulssimittauksen voi liittää kelloon vain treenin ajaksi.

Blocksin pohjana on Snapdragon 400 -suoritin, 512 megatavun RAM-muisti ja neljän gigatavun sisäinen tallennustila. Kellon perusosa, Core, sisältää lisäksi muun muassa Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteydet, värillisen kosketusnäytön, tärinämoottorin, puheohjauksen ja 1,5 päivän akkukeston. Lisäksi laite on IP67-luokiteltu, eli pöly- ja vesitiivis.

 

 

Blocksin Kickstarter-kampanjan tavoitteena on kerätä 250 000 dollaria (reilut 220 000 euroa) marraskuun 20. päivään mennessä. Viiden dollarin sijoituksella saa Blocksilta päivityksiä kellon tilanteesta sekä kurkistuksia kulissien taakse, kun taas itse kello irtoaa edullisimmillaan 195 dollarin sijoituksella. Sillä saa Core-osan sekä perusrannekkeen, jonka voi korvata modulaarirannekkeella myöhemmin. Tätä kirjoitettaessa jäljellä on vielä 40 kappaletta Early Bird -pakettia, jossa 260 dollarilla saa kellon perusosan sekä neljä valitsemaansa erillistä moduulia.