Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vaahtokarkki-Androidin markkinaosuudet kaksinkertaistuvat joka kuukausi

Google on suorittanut kuukausittaiset ohjelmistoversiotutkimuksensa ja julkaissut kunkin Android-version markkinaosuudet. Marshmallow tuplasi jälleen laiteosuutensa.

Android 6.0 Marshmallow’n käyttäjäkunta on kaksinkertaistunut jo useampana kuukautena peräkkäin. Helmi- ja maaliskuun mittausten välillä Marshmallow’n suhteellinen osuus kaikista Android-laitteista kasvoi 1,2 prosentista 2,3 prosenttiin. Huhtikuun 4. päivä loppuneiden mittausten perusteella osuus on jälleen tuplaantunut. Tällä hetkellä Android 6.0 Marshmallow kattaa 4,6 prosenttia kaikista laitteista.

Android-ohjelmistoversioiden suhteelliset laiteosuudet 4. huhtikuuta 2016.

Laajimmalle levittäytynyt Android-versio on maaliskuun tavoin Lollipop. Android 5.0 ja Android 5.1 kattavat yhteensä 35,8 prosenttia laitteista. Viime kuussa vastaava osuus oli 36,1 prosenttia.

Toista sijaa pitää Android 4.4 KitKat 33,4 prosentin osuudella ja häntäpäässä sinnittelee jo 2010 julkaistu Android 2.2. Froyo 0,1 prosentin osuudella.

Kuluvan vuoden aikana Android-versioiden joukon jatkoksi saapuu Android N, jonka työnimi tässä vaiheessa on New York Cheesecake. Tulevan Androidin esiversio on jo julkaistu kehittäjien käytettäväksi, mutta virallisesti se julkaistaan todennäköisimmin vasta vuoden loppupuolella.

Android N.