Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huipputurvallinen älypuhelin nyt ennakkotilattavissa – tältä se näyttää

Tietovuodot ovat nykyisin tuttuja asioita ympäri maailmaa. Älypuhelimien sisuksissa on tänä päivänä paljon henkilökohtaisia tietoja, jotka eivät saisi joutua vääriin käsiin. Tämän vuoksi markkinoille on tullut muutamia tietoturvaan keskittyviä puhelimia, joista uusin lienee ranskalaisen Archosin ja brasilialaisen Sikurin yhteistyössä valmistama GranitePhone.

Yhtiöiden mukaan kaikki GranitePhonessa on salattua – esimerkiski puhelut, tekstiviestit ja muuta tiedostot. Puhelimen turvallinen käyttöjärjestelmä pohjautuu Googlen Androidiin, mutta tarkempia tietoja käyttöjärjestelmästä ei ole. Tärkein asia on kuitenkin sen turvallisuus.

Puhelimen voi ennakkotilata Sikurin verkkosivujen kautta 849 dollarin eli 747 euron hintaan. Siihen kuitenkin lisätään vielä toimituskulut, jotka nostavat koko paketin hintaa. Verkkosivujen kautta toimitusmaaksi voi valita myös Suomen, joten puhelimen saanee myös Suomeenkin. Se ei sinänsä yllättäisi, koska Archosin puhelimia on jo pitkään voinut tilata Suomeen.

 

 

Vaikka GranitePhonen hinta on varsin korkea, ei sen tekniset ominaisuudet ole kuitenkaan aivan markkinoiden kärkipäätä. Hinta nousee korkeaksi juurikin turvallisuuden vuoksi.

GranitePhonen tekniset tiedot näyttävät seuraavilta:

  • Viiden tuuman Full HD -näyttö
  • Qualcommin kahdeksanytiminen ja 64-bittinen Snapdragon 615 -järjestelmäpiiri
  • Kaksi gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa
  • Käyttöjärjestelmänä Androidiin pohjautuva Granite OS
  • 16 ja 8 megapikselin kamerat
  • 2 700 milliampeeritunnin akku

Alta voit katsoa GranitePhonen lyhyen esittelyvideon.