Huhu: uusi pieni iPhone ja Apple Watch 2 markkinoille keväällä

Tuore huhu kertoo, että Apple olisi aikeissa järjestää ensi maaliskuussa tilaisuuden, jossa esitellään toisen sukupolven Apple Watch sekä uusi neljätuumaisella näytöllä varustettu iPhone-malli.

9to5Mac-sivusto uutisoi, kuinka Applen suunnitelmista selvillä olevat tahot ovat juoruilleet uusien laitteiden esittelyaikataulusta. Jo aiemmin on huhuttu, että Apple esittelisi uuden neljätuumaisella näytöllä varustetun iPhone-mallin ensi vuoden alkupuoliskolla, ja nyt tuorei huhu väittää, että myös uusi Apple Watch nähtäisiin samalla kertaa. Yleensä Apple on järjestänyt uusien tuotteiden esittelytilaisuuksia pääsääntöisesti vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, mutta tämän vuoden maaliskuussa Apple esitteli uuden MacBook-tietokoneen ja samalla se kertoi myös yksityiskohtia ensimmäisestä Apple Watchista hieman ennen sen myynnin aloittamista huhtikuussa.

Tiedossa on, että Applella on ollut suunnittelupöydällä monia ominaisuuksia tuleviin Apple Watch -malleihin jo ennen kuin ensimmäistäkään versiota oli virallisesti esitelty. Puheissa on ollut muun muassa kamera videopuheluita varten, laajemmat langattomat yhteydet sekä erinäisiä terveyden ja hyvinvoinnin tarkkailuun liittyviä antureita. Tiedossa ei kuitenkaan ole, mitä uusia ominaisuuksia toisen sukupolven kelloon oltaisiin tuomassa.

Pienen iPhone-mallin osalta on liikkunut paljon huhuja jo pitkään. Tällä hetkellä Applen mallistoon kuuluvat 4,7- ja 5,5-tuumaisilla näytöillä varustetut iPhone 6- ja 6s-mallit Plus-versioineen sekä neljätuumaisella näytöllä varustettu 5s, joka esiteltiin jo vuonna 2013. Kuitenkin huhuja on liikkunut, että Apple esittelisi uuden iPhone-mallin, jossa olisi neljätuumainen näyttö. Kyseessä voisi olla jonkinlainen seuraaja iPhone 5c-mallille, joka pohjautui iPhone 5 -malliin ja esiteltiin samassa yhteydessä kuin 5s. Erään arvion mukaan mahdollinen uusi ”iPhone 6c” voisi sisältää iPhone 6s -malleista tutun A9-suorittimen, Touch ID -sormenjälkitunnistimen sekä Apple Pay -mobiilimaksumahdollisuuden.Toisin kuin muovikuorinen 5c-malli, uuden mallin huhutaan olevan metallikuorinen ja se olisi mahdollisesti myös hinnaltaan hieman 5c:tä edullisempi.