Uudet Nokia-älypuhelimet myyntiin Suomessa 13. ja 20. kesäkuuta - tässä koko uutuuskolmikon hinnat

HMD Global kertoi tänään ensimmäisten uusien Nokia-älypuhelinten myyntiintulosta Suomessa. Suomessa saapuvat myyntiin jo helmikuun lopulla julkistetut Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6. Uudet älypuhelimet tulevat myyntiin Suomessa ensimmäisenä maana Länsi-Euroopassa.

Joukon edullisimman Nokia 3:n hinta Suomessa on 149 euroa, Nokia 5:n 199 euroa ja Nokia 6:n perusversion 249 euroa. Nokia 3:n myynti alkaa Suomessa 13. kesäkuuta sekä Nokia 5:n ja Nokia 6:n 20. kesäkuuta.

Lisäksi myyntiin myöhemmin myös Suomessa tulee kiiltävän musta Nokia 6 Arte Black, jossa on 4 gigatavua RAM-käyttö- ja 64 gigatavua tallennusmuistia perusversion 3 gigatavun RAM-käyttö- ja 32 gigatavun sijaan. Sen hinnasta ja saatavuudesta kerrotaan tuonnempana.

Puhelimissa yhdistyy HMD:n mukaan kolme vahvuutta: laadukas laite, puhdas Android ilman turhuuksia sekä Nokia-brändi.

Ohjelmistona kaikissa on puhdas Android Nougat-versiona, Nokia 5:ssä ja Nokia 6:ssa jo tuoreimpana Android 7.1.1 Nougatina ja Nokia 3:ssakin Nougat-versiona. HMD ei ole lisännyt ohjelmistoonsa käytännössä mitään turhaa ja on luvannut myös jatkossa nopeita päivityksiä uusiin Android-versioihin.

"Androidin käyttökokemus on Nokia-älypuhelimissa paras mitä markkinoilla on saatavilla. Googlen Pixeleistä tuttu kokemus tulee nyt kaikkiin Nokia-laitteisiin", kommentoi HMD Globalin toimitusjohtaja Arto Nummela tänään.

Toisistaan uusi puhelinkolmikko eroaa niin ulkoisesti kuin myös teknisesti. Tekniikassa merkittävimmät erot ovat näytön koossa ja tarkkuudessa sekä kameroissa. Nokia 3:ssa yhdistyy alumiinikehikko polykarbonaattimuoviseen takapintaan, kun Nokia 5 ja Nokia 6 ovat kokonaan alumiinirunkoisia.

Kaikissa kolmessa on 8 megapikselin automaattitarkenteinen etukamera. Takakameran tarkkuus on Nokia 3:ssa 8 megapikseliä, Nokia 5:ssä 13 megapikseliä ja Nokia 6:ssa 16 megapikseliä. Nokia 5:ssä ja Nokia 6:ssa takakamerassa on myös nopeampi vaiheperustainen PDAF-automaattitarkennus ja kuvausvalo on kaksisävyinen.

Nokia 3:ssa on 5,0 ja Nokia 5:ssä 5,2 tuuman näyttö 1280×720 pikselillä. Nokia 6:n 5,5 tuuman näytön tarkkuus on 1920×1080 pikseliä. Sormenjälkitunnistin löytyy vain Nokia 5:stä ja Nokia 6:stä, edullisimmasta Nokia 3:sta se puuttuu.

RAM-käyttömuistia sekä Nokia 3:ssa että Nokia 5:ssä on 2 gigatavua ja tallennusmuistia 16 gigatavua. Kaikista puhelimista löytyy lisäksi microSD-muistikorttipaikka. Nokia 5 ja Nokia 6 puolestaan jakavat Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiirin, kun Nokia 3 perustuu kiinalaisen MediaTekin edullisempaan piiriin.

Äänentoistossa Nokia 6:n etuja ovat stereokaiuttimet ja tuki Dolby Atmos -tilaäänelle.

Koko puhelinkolmikossa on 150 megabittiin yltävä 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys, Wi-Fi-, Bluetooth- ja NFC-yhteydet, Micro-USB-liitäntä ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä asianmukaiset anturit, mukaan lukien joistakin muista halvemmista älypuhelimista puuttuva gyroskooppi.

Nokia 3.
Nokia 3.

Nokia 3:n värivaihtoehtoja ovat karkaistu sininen, hopea, mattamusta sekä kupari.

Nokia 5.
Nokia 5.

Nokia 5:n värivaihtoehtoja ovat satiinimusta, satiinivalkohopea, karkaistu satiinisininen sekä kupari.

Nokia 6.
Nokia 6.

Nokia 6:n värivaihtoehtojat ovat mattamusta, hopea/valkoinen, karkaistu sininen, mattakupari ja kiiltomusta (rajoitettu erä)