Uudet iPhonet tukevat pikalatausta – myyntipakkauksessa mukana kuitenkin vanha tuttu hidas laturi

Applen uudet iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X tukevat yhtenä uudistuksenaan ensi kertaa iPhoneissa varsinaista pikalatausta.

Kaikkien kolmen mallin osalta Applen listaamat tekniset tiedot lupaavat akun latautuvan tyhjästä 50 prosentin varaukseen 30 minuutissa.

Uusien puhelintensa myyntipakkauksessa Apple ei kuitenkaan pikalaturia toimita. Sen sijaan mukana on sama vanha tuttu 5 watin laturi kuin iPhoneissa tähänkin asti.

Apple on suorittanut pikalatausmittaukset kolmella USB-C-virtalähteellään, jotka on aiemmin tuotu markkinoille MacBookin ja MacBook Pro -tietokoneiden kanssa.

Jos tällaista ei löydy entuudestaan, voi 29 watin Apple USB-C-virtalähteen hankkia Applelta itseltään 59 euron hintaan. Lisäksi tarvitaan myös erikseen myytävä Lightning-USB-C-kaapeli, jonka hinta 1 metrin mittaisena on 29 euroa tai 2 metrin mittaisena 39 euroa. iPhonen mukana toimitetaan vain Lightning-USB-kaapeli perinteisellä liittimellä, joka sopii mukana tulevaan laturiin.

Esimerkiksi iPhone X:n hinta 64 gigatavun tallennusmuistilla on 1 179 euroa ja 256 gigatavulla 1 349 euroa. Jos hankkii lisäksi Applelta pikalataukseen tarvittavan virtalähteen ja kaapelin, nouseekin yhteishinta kalleimmassa mallissa jo 1 437 euroon.

Uudet iPhonet tukevat myös langatonta latausta Qi-standardin mukaisesti. Oman iPhonen, Apple Watch Series 3:n ja AirPods-kuulokkeiden kotelon yhtäaikaiseen lataamiseen pystyvän AirPower-latausalustansa Apple on tuomassa myyntiin vasta ensi vuonna eikä sen hinnasta ole vielä tietoa.

Näin Apple kertoo uusien iPhone-mallien pikalatauksen testauksesta:

”Apple suoritti testauksen elokuussa 2017 iPhone 8:n, iPhone 8 Plussan ja iPhone X:n ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla käyttäen lisävarusteena Applen USB‑C-virtalähteitä (29 W malli A1540, 61 W malli A1718, 87 W malli A1719). Pikalataustesti suoritettiin virrattomilla iPhone-laitteilla. Latausaika vaihtelee ympäristötekijöiden mukaan. Todelliset tulokset vaihtelevat”

Lataaminen onnistuu siis myös Applen tehokkaammilla 61 W:n ja 87 W:n virtalähteillä, mutta lisätehosta ei ole hyötyä iPhonea ladatessa.