Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Netflix pysyy kehityksen mukana - sovellukseen tuki uudelle sisältömuodolle

Netflix aikoo tuoda korkean dynamiikan HDR-videot älypuhelimiin. Uudet älypuhelimet, kuten LG G6, alkavat vähitellen tukea HDR-materiaalia, joten Netflix aikoo olla ajan hermolla ja tarjota laadukkaampaa materiaaliaan myös mobiilikäyttäjille.

HDR-tuen lisäksi Netflix on myös ottamassa käyttöön uusia pakkaustapoja, joilla videoita saadaan liikutettua puhelimiin pienemmällä datamäärällä. Muutos on merkittävä erityisesti sellaisissa maissa, joissa data on kallista ja liittymissä käytetään datakattoja. Uusien pakkaustapojen ansiosta kahden gigatavun datapaketilla voi liikuttaa jopa 30 tuntia videota.

LG G6 sekä mahdollisesti myös tuleva Samsung Galaxy S8 tukevat HDR-materiaalia, joka tarjoaa tavallista parempaa väritoistoa videoille. Lisäksi G6:n näytön kuvasuhde 18:9 antaa, mikäli Netflixin sovellus sen sallii, mahdollisuuden katsoa esimerkiksi House of Cards- ja Stranger Things -sarjoja niiden alkuperäisellä kuvasuhteella.

HDR-materiaalin katselu Netflixistä vaatii paitsi yhteensopivan laitteen, myös riittävän nopean datayhteyden, eli datasäästö ja korkean kuvanlaadun HDR-materiaali eivät kulje käsi kädessä. Lisäksi HDR-materiaalin katseluun tarvitaan Netflixin neljän ruudun tilaus, joka maksaa 11,99 euroa kuukaudessa. HDR-materiaalin lisäksi Netflixin kallein paketti tarjoaa mahdollisuuden myös Ultra HD -tarkkuuden materiaalille, jos käytössä on esimerkiksi UHD-televisio.