Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tulevasta Honor Vision -televisiosta julkaistiin ensimmäiset tiedot – sisältää myös esiin nousevan kameran

Huawei on lähdössä mukaan myös televisiomarkkinoille, ja ensimmäisenä tämä näyttäisi tapahtuvan sen toisen brändin Honorin kautta.

Honor on jo kertonut muutamia ensitietoja tulevasta Honor Vision -televisiostaan, jonka täyttä julkistusta odotetaan tapahtuvaksi 9. elokuuta.

Honor-johtaja George Zhao kertoi Honor Visionista osana Global Mobile Internet Conference -tapahtumassa pitämäänsä esitystä.  Honor Vision on varustettu esiin nousevalla kameralla sekä Honghu 818 -piirillä, joka on kehitetty yhteistyössä Kiinan johtavan hakukoneyhtiö Baidun kanssa. Honor itse puhuu uutuudestaan television sijaan suurikokoisena älynäyttönä.

Honor Visionin sisältämän kahdeksanytimisen Honghu 818:n kerrotaan tukevan useita kuvanlaatua parantavia tekniikoita, kuten liikkeen arviointia ja kompensointia, korkean dynaamisen alueen HDR-toistoa, tarkkuutta parantavaa Super Resolutionia, kohinanvaimennusta, dynaamista kontrastin parannusta, automaattista värienhallintaa sekä paikallista himmennystä. Lisäksi mukana on tuki Huawein Histen-ääniteknologialle.

Uusi piiri tukee videon purkamista 8K-tarkkuudella 30 ruudun sekuntinopeudella ja 4K-tarkkuudella 120 ruudun sekuntinopeudella sekä 64 megapikselin kuvien koodaamista. Äänen osalta piiri pystyy samanaikaisesti muiden tehtävien kanssa myös puheentunnistukseen laajan alueen mikrofonilla, joten Honor-televisio sisältänee tuen vähintään äänikomennoille.

Honorin älynäyttö-televisio on varustettu esiin nousevalla etukameralla. Kameran piiloutuminen laitteen sisään muuten kuin käytettäessä vähentää yksityisyyteen liittyviä riskejä ja pelkoja.
Honorin älynäyttö-televisio on varustettu esiin nousevalla etukameralla. Kameran piiloutuminen laitteen sisään muuten kuin käytettäessä vähentää yksityisyyteen liittyviä riskejä ja pelkoja.

Mitä esiin nousevaan kameraan tulee, tukee Honor Vision ilmeisesti myös kasvojentunnistusta Honghu 818 -piirin sisältämän neuroverkkolaskentayksikön voimin. Televisiossa kasvojentunnistusta saatetaan hyödyntää esimerkiksi käyttäjän tunnistamiseen ja näin eri käyttäjätilin tietojen tarjoamiseen.

JD.com-verkkokaupasta jo löytyvien ennakkovaraussivujen perusteella Honor Vision olisi tulossa saataville kahtena versiona, perusmallina ja Pro-mallina, jotka molemmat olisivat kooltaan 55 tuumaa.

Honor-televisio saattaa myös olla ensimmäinen laite Huawein omalla Hongmeng-käyttöjärjestelmällä, joskaan tätä ei ole vielä virallisesti vahvistettu.

Huaweille ja Honorille televisiot olisivat uusi aluevaltaus mutta todella monet yhtiöt toimivat sekä älypuhelin- että televisiobisneksessä. Perinteisten kulutuselektroniikkavalmistajien, kuten Samsungin, Sonyn ja LG:n, lisäksi myös kiinalainen Xiaomi on jo pitkään myynyt myös televisioita. Lisäksi televisiomarkkinoille mukaan on lähdössä myös OnePlus, jonka julkistusta odotetaan myös jo lähiaikoina.