Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Numero putoaa pois uuden iPhonen nimestä?

Applen on huhuttu esittelevän maaliskuun puolivälissä uuden iPad-mallin, uuden iPhone-mallin sekä uusia rannekkeita Apple Watchille ja mahdollisesti myös uudistettuja MacBook-tietokoneita. Tuore raportti kuitenkin kertoo, että Apple olisi siirtämässä esittelyn ajankohtaa viikolla eteenpäin. Mahdollisesta tulevasta iPhone-mallista on myös tullut esiin uusi tiedonjyvänen.

9to5Mac-sivuston mukaan aiemmin iPhone 6c:ksi ja sittemin iPhone 5se:ksi veikkailtu uusi iPhone-malli tulisikin olemaan mallinimeltään iPhone SE. Numeron 5 pudottaminen pois mallinimestä selkeyttäisi Applen puhelinmalliston nimiä, kun muut mallit ovat iPhone 6 ja 6s sekä niiden Plus-versiot. Huhujen mukaan iPhone SEkorvaisi mallistossa vanhan iPhone 5s:n ja olisi muotoilultaan hieman pyöristetty versio siitä. Järjestelmäpiirinä uudessa mallissa olisi iPhone 6s -malleista tuttu A9 ja tallennustilaa olisi tarjolla joko 16 tai 64 gigatavua.

AppleInsider puolestaan raportoi Etelä-Koreasta kantautuvasta huhusta, jonka mukaan Apple järjestäisi seuraavan uusien tuotteiden esittelytilaisuuden tiistaina, 22. maaliskuuta, eli viikkoa myöhemmin kuin aiemmin on huhuttu. Uusien tuotteiden myynti alkaisi mahdollisesti saman viikon perjantaina.

iPhone SE:n lisäksi Applen odotetaan esittelevän uuden 9,7-tuumaisen iPad-mallin, joka ei olisikaan iPad Air 3, vaan pienempi versio iPad Prosta. Laitteen odotetaan sisältävän 12,9-tuumaisesta iPad Pro -mallista tuttuja ominaisuuksia, kuten tuki Smart Keyboard -näppäimistölle ja Apple Pencil -ohjauskynälle.