Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tämä on suurin yllätys ensimmäisessä Google-puhelimessa

Google julisti ylpeänä osana ensimmäisen puhelimensa Pixelin julkistustilaisuutta sen 12,3 megapikselin kameran olevan paras kamera älypuhelimessa ikinä. Eikä vain Googlen itsensä mukaan. Puolueeton DxOMark on päässyt testaamaan Pixelin jo ennakkoon ja julkaissut jo kattavan testiraporttinsa.

Pixel saa DxOMarkilta 89 pistettä, kun aiempaan huipputulokseen 88 on yltänyt ohessanäkyvät kolme puhelinta. Applen uusi iPhone 7 ylsi juuri vain 86 pisteeseen.

Näin DxOMark summaa Pixelin kameran:

– Yksinkertaisesti sanoen Pixel nostaa rimaa siinä, mikä on mahdollista älypuhelinkamerassa. Kuvanlaatu jatkaa paranemistaan, ja lisääntynyt HDR+:n käyttö tilanteissa, jotka ovat aiemmin olleet vaikeita älypuhelimista löytyville pienikokoisille kennoille laajentaa sitä, mikä on mahdollista näillä joka paikassa mukana kulkevilla laitteilla. Olemme arvostelleet muita älypuhelinkameroita, jotka ovat yltäneet samaan kuin Pixel muutamassa kategoriassa, mutta Pixel on uniikilla tavalla kykenevä taltioimaan ilmiömäisiä kuvia monissa eri olosuhteissa ja on myös yksi parhaista, mitä olemme testanneet videokuvauksen osalta.

 

Videon osalta Pixel jää ”vain” 88 pisteeseen, kun kuvista se sai 89. Yhteisarvosana on 89 pistettä.

Pixelin kameraa kiitellään erittäin hyvästä valotuksesta, dynaamiikasta sekä yksityiskohtien säilyttämisestä kaikissa olosuhteissa. Myös valkotasapaino on hyvä kaikissa olosuhteissa, värit teräviä ja miellyttäviä sekä automaattitarkennus nopea ja yleensä tarkka. Kuvausvalo tuottaa oikean valkotasapainon, hyvän alotuksen, erittäin hyvät yksityiskohdat ja mukavat värit.

Moitteita Pixelin kamera saa kuvien osalta paljon vähemmän: automaattitarkennuksessa on pieniä epäsäännöllisyyksiä, värivaihtelua esiintyy vähäisessä valossa ja kuvausvalolla kuvattaessa pieniä valotus- ja valkotasapainoepäsäännöllisyyksiä on havaittavissa.

Videokuvauksessa kiitellään hyvää vakautusta kaikissa olosuhteissa, erittäin nopeaa ja tarkkaa automaattitarkennusta, hyvää kohinanvähennystä, hyvää valotusta, yleisesti hyvää ja vakaata valkotasapainoa sekä hyvää värien toistumista. Moitteita tulee vähäisessä valossa näkyvästä pienestä liikkeen sumentumisesta, pienistä välillä havaittavissa olevista kuvan heilumisefekteistä (”jello”) sekä vähäisessä valossa näkyvistä pienistä värimuutoksista ja kohinasta.

Koko DxOMarkin testiraportti useine esimerkki- ja vertailukuvineen on jo luettavissa tästä linkistä.

Pixelin 12,3 megapikselin kamerassa on f/2,0-koon aukko sekä tavallista suuremmat, 1,55 mikronin kokoiset pikselit.