Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Todella edullinen uusi Nokia-älypuhelinmalli C1 julki – ei tue edes 4G:tä

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global jatkaa edullisten älypuhelinten julkistuksia. Viime viikolla julkistetun reilun 100 euron Nokia 2.3:n jälkeen nyt vuorossa todella edullinen älypuhelinmalli Nokia C1.

Nokia C1 on suunnattu pääasiassa ihmisten ensimmäiseksi älypuhelimeksi kehittyvillä markkinoilla Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasian-Tyynenmeren alueella. Esimerkiksi Keniassa uuden puhelimen hinnaksi kerrotaan 5 999 Kenian šillinkiä eli vain reilut 50 euroa.

Mielenkiintoisesti C1 avaa HMD Globalin älypuhelinmallistossa myös uuden nimeämistavan, kun mukaan on tullut ensi kertaa kirjaintunnus numeroiden ohella. Nähtäväksi jää, saako uusi nimeämistapa jatkoa. Takavuosina Nokia C1-01 oli Nokian myymä peruspuhelinmalli.

Ominaisuudet uutuudeessa ovat karsitut: Nokia C1 ei tue 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyttä, vaan rajoittuu yhteyksiltään 3G-tasolle. Muita ominaisuuksia ovat 5,45 tuuman näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 960×480 pikselin tarkkuudella, 1,3 gigahertsin neliytiminen järjestelmäpiiri, 1 gigatavun RAM-käyttömuisti, 16 gigatavun sisäinen tallennusmuisti, microSD-muistikorttipaikka, kaksi SIM-korttipaikkaa ja 5 watin latausta tukeva 2 500 milliampeeritunnin akku, joka on helposti vaihdettavissa.

Muiden Nokia-puhelinten tavoin myös Nokia C1:ssä oma painikkeensa Google Assistantille.

Nokia C1 sisältää sekä takana että edessä yhden 5 megapikselin kameran ja LED-kuvausvalon. Myös selfiet onnistuvat näin hämärässä valaistuksessa. Takakamera on automaattitarkenteinen, etukamera kiinteätarkenteinen.

3G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi tuettuna ovat Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2 ja GPS-paikannus. Liitäntöinä ovat Micro-USB ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Kuulokkeet liitettynä puhelimessa toimii myös FM-radio. Antureina mukana ovat kiihtyvyysanturi sekä läheisyyden ja valoisuuden tunnistimet.

Kuoret Nokia C1:ssä ovat muovia. Värivaihtoehtoja on kaksi, musta ja punainen. Mitat ovat 147,6 x 71,4 x 8,7 millimetriä ja paino 155 grammaa.

Käyttöjärjestelmänä on yllätyksettömästi Androidin kevytversio, 9 Pie (Go edition).

Nokia C1 mustana.
Nokia C1 mustana.
Nokia C1 punaisena.
Nokia C1 punaisena.