Uusi verkkokauppa Teknavi.com

TikTok julkaisi ensimmäisen iPhone-huippumallien LiDAR-skanneria hyödyntävän AR-efektin

Some-sovellukset hyödyntävät iPhone 12 Pro -mallien uutta ominaisuutta.

TikTok on vastikään julkaissut ensimmäisen iPhone-huippumallien LiDAR-skanneria hyödyntävän täydennetyn todellisuuden efektinsä. Efekti juhlistaa vuoden vaihtumista.

Applen uusimmat iPhone 12 Pro -huippumallit sekä viime syksyn iPad Prot tukevat uutta LiDAR-teknologiaa. Teknologiassa on käytännössä kyse kameran yhteydessä olevasta skannerista, joka osaa tarkasti hahmottaa ympäristöä mitaten esimerkiksi etäisyyksiä ja korkeuksia. Näin saadaan luotua todenmukaisempia täydennetyn todellisuuden AR-efektejä.

TikTok on nyt julkaissut ensimmäisen uudesta teknologiasta kaiken irti ottavan, vuoden vaihtumista juhlistavan efektinsä, jolla lyhytvideoita voi koristaa. Efektin avulla vaikkapa omaan olohuoneeseen voi lisätä ilmapallon, joka muutaman sekunnin kuluttua poksahtaa rikki paljastaen kultaisen 2021-pallon.

Pallosta satava paperisilppu laskeutuu LiDAR-skannerin ansiosta todenmukaisen näköisesti esimerkiksi sohvalle, lattialle ja videolla esiintyvien henkilöiden päälle. Tavanomaisissa täydennetyn todellisuuden elämyksissä konfetti leijailisi hieman epämääräisesti sinne tänne, mutta vaikuttaa nyt käyttäytyvän realistisemmin.

TikTok vahvistaa, että uusi efekti on nyt julkaistu maailmanlaajuisesti. Sen käyttö edellyttää Applen LiDAR-skannerilla varustettua iPhonea tai iPad Prota.

Aikaisemmin myös Snapchat ehti jo julkaista ensimmäiset LiDAR-linssinsä, eli -suotimensa. TikTokiltakin sellaisia on tulossa lisää piakkoin, yhtiö lupailee.