Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tesla-autoihin merkittävä ohjelmistopäivitys – tuo muun muassa useita uusia viihdepalveluja

Tesla on aloittanut jakamaan uutta merkittävää ohjelmistopäivitystä, Software Version 10.0, automalleilleen Model S:lle, Model 3:lle ja Model X:lle.

Teslan mukaan kyse jopa on tähänastisen historian suurimmasta ohjelmistopäivityksestä.

Uusi ohjelmistoversio tuo Teslojen tieto- ja viihdejärjestelmään Spotifyn, Netflixin, YouTuben sekä Yhdysvalloissa suositun Hulun. Videopalvelujen osalta katselu onnistuu vain auton ollessa paikallaan pysäköitynä mutta Spotifyta voi toki kuunnella liikkeessäkin. Lisäksi Bluetoothin kautta puhelimestaan musiikkia toistaville päivityksenä Tesla osaa näyttää näytöllään albumikuvat.

Teslan viihdeominaisuuksia lisää myös uusi Caraoke-toiminto, eli karaoke, joka tarjoaa musiikkia sanoitusten kera. Kappaleiden toiston mukaan etenevät sanat näkyvät Teslan kookkaalla näytöllä.

Tesla Arcade -pelien joukkoon uutena lisäyksenä on tullut ensimmäisen tason muodossa Cuphead.

Karttatoimintojaan Tesla päivittää uusilla satunnaisiiin kohteisiin navigoivilla I’m feeling hungry ja I’m feeling lucky -toiminnoilla. Ensimmäinen vie yllätysravintoloihin, jälkimmäinen yleisiin kiinnostuksen kohteisiin ja nähtävyyksiin.

Auton liikkumista Tesla uudistaa uudelleennimetyllä ja kehitetyllä Smart Summon -toiminnolla, joka on saatavilla täyden itse ajamisen paketin tai kehittyneen Autopilotin lisävarusteena sisältävissä autoissa.

Tesla-älypuhelinsovelluksella voi päivityksen myötä jatkossa ohjata myös esimerkiksi auton ikkunoita.

Päivitys saapuu ensin autoihin, joiden osalta asiakkaat ovat maksaneet itse ajamisen lisävarustepaketista. Teslan mukaan päivityksen saaminen edellyttää vain auton kytkeytymistä Wi-Fi-verkkoon. Päivityksen jakelu tapahtuu vaiheittain sijainnin ja ajoneuvon konfiguraation mukaisesti. Laajemmin päivityksen jakelu alkaa noin viikon kuluttua.