Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tästä Apple ei kertonut: uusi päivitys teki iPhonesta yhdessä suhteessa hurjasti nopeamman

Pikakomennot-sovelluksen toiminta nopeutuu merkittävästi.

Apple julkaisi maanantaina käytännössä kaikille laitteilleen uudet käyttöjärjestelmäpäivitykset, muun muassa iPhoneille iOS 14.6:n.

Apple itse kertoi iOS 14.6:n muun muassa tuovan tuen maksullisille tilauksille Podcastit-sovelluksessa sekä pieniä muutoksia AirTag-paikanninten käyttöön. Lisäksi mukana on runsaasti tietoturvapäivityksiä eli useamman kymmentä haavoittuvuuskorjausta.

Mielenkiintoisesti iOS 14.6 on lisäksi tuonut mukanaan parannuksen, josta Apple itse ei hiiskunut mitään.

iOS 14.6:ssa Apple nimittäin näyttää tehneen parannuksia Pikakomennot-sovelluksensa toimintaan – sovelluksen kautta asetetut komentosarjat tapahtuvat nyt huomattavasti aiempaa nopeammin.

Pikakomennot on erillinen sovelluksensa, jonka avulla voi erittäin monipuolisesti käyttöjärjestelmän toimintoja ja eri sovelluksia hyödyntäen luoda erilaisista komennoista komentosarjoja, jotka on tämän jälkeen helppo pyytää puhelinta suorittamaan yhdellä painalluksella tai vaikkapa ajastetusti.

9to5Mac-sivusto on kertonut Pikakomennot-sovelluksen suorituskykyparannuksesta sen jälkeen, kun joukko käyttäjiä huomasi sen ja kertoi kokemuksistaan Twitterissä ja Redditissä.

Esimerkiksi yksi henkilö kertoo aiemmin iOS 14.5:llä noin 30 sekuntia kestäneen komentosarjan yhteensä 700 toiminnolla kestävän enää vain 13 sekuntia iOS 14.6:ssa. Osa raportoi pienemmistä suorituskykyparannuksista. 9to5Mac-sivusto itse testasi suorituskykyeroa 380 toiminnon sarjalla, jonka Pikakomennot suoritti iOS 14.5.1:ssä 8 sekunnissa ja iOS 14.6:ssa vain 4 sekunnissa.

Luonnollisesti Pikakomentojen suorituskykyparannus on sitä helpompi huomata mitä pidemmästä komentosarjasta on kyse.

iOS 14.6:n lisäksi suorituskykyparannukset näyttäisivät olevan mukana jo myös seuraavan iOS 14.7:n ensimmäisissä beetatestiversioissa.