Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä on maailman ensimmäinen älypuhelin neljällä kameralla

Alcatel- sekä tätä nykyä myös BlackBerry-puhelimia valmistava TCL on kaikessa hiljaisuudessa julkistanut uuden älypuhelinmallin, joka sisältää kaksoiskamerat sekä edessä että takana. Tupla-kaksoiskamerat tekevät mallista maailman ensimmäisen laatuaan, mutta hieman yllättäen tämä Alcatel Flash on tässä vaiheessa julkistettu vain muutamissa Lähi-idän maissa.

Kameroita lukuunottamatta Alcatel Flash ei isompia yllätyksiä tarjoa. 5,5-tuumainen näyttö on tarkkuudeltaan Full HD, järjestelmäpiirinä on 10-ytimisellä suorittimella varustettu MediaTek Helio X20, RAM-muistia löytyy kolme gigatavua ja tallennusmuistia 32 gigatavua. Sormenjälkitunnistin, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä 3100 milliampeeritunnin akku kuuluvat myös varustukseen.

Kameraosasto Alcatel Flashissä on, no, ainakin runsas. Takaa löytyy kaksi Sonyn 13 megapikselin kennoilla ja f/2,0 aukoilla sekä automaattisella vaihetarkennuksella varustettua kameraa, kun taas edestä löytyvät viiden ja kahdeksan megapikselin kamerat, niin ikään f/2,0 aukolla ja automaattitarkennuksella. Lisäksi kaksois-LED-kuvausvalot löytyy niin edestä kuin takaakin.

Kaksoiskamerat käyttävät väri- ja monokromikennoja Huawein kaksoiskameroiden tavoin, ja kaksoiskameroiden syvyystiedot auttavat muun muassa luomaan keinotekoisia syväepäterävyyskikkoja, eli kuvaaja voi halutessaan sumentaa etualan, taustan tai vaikka koko kuvan.

Alcatel Flash on tähän mennessä julkistettu vain muutamissa Lähi-idän maissa, eikä hinnasta ole vielä tietoa. Nähtäväksi jää, pääseekö tämä monikamerauutuus laajemmille markkinoille.