Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä maailman myydyimmät älykellot alkuvuonna - kärkipaikat jakautuivat kahdelle valmistajalle

Apple hallitsi älykellomarkkinoita tammi-maaliskuussa 2022. Myös Samsung-kellojen kauppa kävi mukavasti.

Tutkimusyhtiö IDC:n laitemarkkinoiden tutkimuksesta Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella vastaava Francisco Jeronimo on jakanut tilastoja alkuvuoden myydyimmistä älykelloista. Tammi-maaliskuussa 2022 myydyistä älykelloista peräti 51,2 prosenttia oli Apple Watcheja.

Myös Samsungin markkinaosuus, 18,2 prosenttia, oli merkittävä Galaxy Watch4 -kellokaksikon kiinnostettua kuluttajia. Kolmanneksi suurin osuus oli Garminilla (7,2 %), minkä lisäksi kärkiviisikkoon mahtuivat Huawei (4,5 %) ja Fitbit (3,6 %).

Yksittäisistä älykellomalleista myydyin oli Apple Watch Series 7, toiseksi myydyin taas Apple Watch SE. Kolmatta ja neljättä sijaa hallitsivat Samsungin Galaxy Watch4 sekä Galaxy Watch4 Classic, ja viidenneksi myydyin oli Apple Watch Series 3.

Applen asema älykellomarkkinoilla on siis yhä selvästi vahvin, ja yhtiön kellot hallitsevat myös yksittäisten mallien myyntitilastoja. Yli puolet myydyistä älykelloista oli tammi-maaliskuussa Applen valmistamia.

Tilastojen takaa on hyvä huomata, että Samsungin älykellokauppa kasvoi vuoden takaiseen verrattuna Applea nopeammin. Nähtäväksi jää, miten markkinatilanne tulevaisuudessa kehittyy.