Tältä näyttää pian julkaistava Googlen täysin uudistama Fitbit-sovellus

Google esittelee blogissaan Fibtit-sovelluksen uutta ilmettä.

Koko ulkoasu on laitettu kerralla uusiksi.

Google osti aiemmin puettavista älylaitteistaan tunnetun Fitbitin ja kertoi aiemmin myös Fitbit-tilien korvautuvan pian Google-tileillä. Samalla Fitbit-integraatio osaksi Googlea etenee, ja nyt myös täysin uusittu tukisovellus on julkistettu.

Uusittu Fitbit-sovellus mukailee Googlen tuttua Material You -ilmettä, joka perustuu selkeisiin väreihin, kortteihin ja välilehtiin. Uudessa Fitbit-sovelluksessa on kolme päänäkymää: Today, Coach ja You.

Today-välilehti näyttää päivän tärkeimmät tiedot yhdellä julkaisulla.

Googlen mukaan päämääränä on ollut tehdä Fitbit-sovelluksesta helppokäyttöisempi. Today-välilehti esittelee nimensä mukaisesti kaikki päivän terveystiedot muun muassa askeleista stressitasoon ja unesta aktiivisuuteen. Käyttäjät voivat itse päättää, mitä tietoja haluavat nähdä yhdellä silmäyksellä.

Coach-näkymä sisältää harjoitteluohjelmia ja vinkkejä.

Coach-näkymä sen sijaan on eräänlainen henkilökohtainen valmentaja, joka motivoi aktiivisuuteen ja terveelliseen elämään. Välilehti sisältää tavoitteellisia ja rentoja harjoitteluohjelmia sekä yksittäisiä treenejä, ja onpa saatavilla myös rauhoittumista edistäviä hetkisiä.

Sopivia treenejä voi etsiä erilaisilla suotimilla ja rajoittaa valikoimaa esimerkiksi saatavilla olevien välineiden mukaan, Google kuvailee.

You-välilehti on käyttäjän oma osio.

Kolmas välilehti, You, on käyttäjän oma tila. Siellä kukin voi asettaa itselleen tavoitteita, tarkkailla omia yhteisöjä ja seurata omaa kehitystään. Välilehdellä voi myös jakaa harjoite- ja aktiivisuustietoja tuttavien kanssa.

Googlen mukaan Fitbit-sovellusta uudistettaessa on ollut tavoitteena saavuttaa selkeämpi ilme, helpompi käyttökokemus ja korkealuokkainen tietoturva. Yhtiö huomauttaakin, ettei sovelluksen tietoja käytetä esimerkiksi mainosten kohdentamiseen.

Uusittu Fitbit-sovellus on määrä julkaista lähiaikoina.