Kuvavuoto: Tältä näyttää kultainen Samsung Galaxy S7

Samsung valmistautuu paraikaa suureen julkistukseen, joka pidetään 21. päivä helmikuuta Barcelonassa Mobile World Congressissa. Silloin päivänvalon näkevät uudet Galaxy S7 -älypuhelimet.

Verkkosivusto Pisapapeles on julkaissut kuvia Galaxy S7:n niin sanotusta dummy-versiosta eli esittelylaitteesta, jossa ei ole sisuskaluja – vain pelkät kuoret. Asiasta uutisoi muun muassa PhoneArena. Vuotokuvan Galaxy S7 on kultainen, joten uudet Galaxyt saavat näillä näkymin neljä eri värivaihtoehtoa. Kultaisen värin lisäksi laitteen voisi ostaa valkoisena, mustana ja hopeisena. Saa nähdä, saako Galaxy S7 edeltäjänsä tavoin turkoosia värivaihtoehtoa.

Galaxy S7:n dummy-versio kultaisena

Vaikka kuvissa ei näy laitteen alalaitaa, Pisapapeles kertoo ettei Galaxy S7:ssä ole uudenlaista USB Type-C -porttia, vaan laite tyytyy vanhanmalliseen microUSB-porttiin. Tämä on ainakin pienoinen pettymys, sillä monet uudet huippupuhelimet käyttävät jo USB Type-C -portteja. Näitä ovat muun muassa uudet huippu-Lumiat, Googlen Nexus -älypuhelimet ja OnePlus 2.

Fyysiseltä kooltaan Galaxy S7 vastaisi pitkälti Galaxy S6:ta, mutta olisi noin millimetrin paksumpi. Paksumman rungon ansiosta laitteen kamerakyttyrä olisi madaltunut 1,7 millimetristä 0,8 millimetriin. Laitteessa olisi 5,1-tuumainen Super AMOLED-kosketusnäyttö QHD-tarkkuudella, 12 megapikselin takakamera, Exynos 8890- tai Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri ja neljä gigatavua RAM-käyttömuistia.

Samsung esittelee näillä näkymin myös edge-version Galaxy S7:stä, jossa olisi 5,5 tuuman kosketusnäyttö.