Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Supercell julkaisi uuden Clash Quest -pelin Suomessa ja valituissa muissa maissa

Supercellin uusi peli on nyt saatavilla Suomessa.

Suomalainen, kiinalaisen Tencentin pääomistama, peliyhtiö Supercell on nyt julkaissut uuden Clash Quest -pelinsä Suomessa ja valituissa muissa maissa.

Kyse on niin sanotusta soft launch -julkaisusta, jossa peliä testataan ja kehitetään palautteen perusteella valituilla markkinoilla ennen mahdollista varsinaista, globaalia lanseerausta. Suomen lisäksi Clash Quest on nyt julkaistu muissa Pohjoismaissa – Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa.

Clash Quest on ladattavissa Androidille Google Playsta ja Applen iPhonelle sekä iPadille App Storesta. Supercellin muiden pelien tavoin peli on ilmainen ladata ja pelata, mutta sisältää pelin sisäisiä ostomahdollisuuksia.

Clash Quest on vuoropohjainen strategiapeli, jossa liikutaan eri saarten välillä ja taistellaan vastustajia vastaan.

Supercelliltä on tulossa valituille markkinoille testiin myös kaksi muuta uutta peliä. Kaikki uudet pelit hyödyntävät Supercellin aiemmasta tuttua Clash-brändiä ja sijoittuvat Supercellin sanoin Clash-maailmaan.

Supercell tiedotti kolmesta uudesta testimarkkinoille tulossa olevasta Clash-pelistä viime viikolla.

Supercellin mukaan se ei yleensä tiedota kehityksen alla olevista peleistään, mutta teki tähän nyt poikkeuksen. Kolmen uuden pelin tuominen esille on Supercellille merkittävä laajennus, sillä laajasti yhtiö on julkaissut vuodesta 2012 alkaen vain viisi peliä (2012 Clash of Clans ja Hay Day, 2014 Boom Beach, 2016 Clash Royale sekä 2018 Brawl Stars), jotka kaikki ovat ylittäneet yhden miljardin dollarin rajan bruttomyynnissä.

Vuosien kuluessa Supercell on kehittänyt myös monia muita pelejä, jotka eivät kuitenkaan ole edenneet lopulta laajaan julkaisuun. Supercellin toimintatapaan kuuluu peleille asetettu todella korkea vaatimustaso sekä päätöksen pelin julkaisusta jättäminen sen kehittäneelle tiimille.

Supercellin perustaja-toimitusjohtaja Ilkka Paananen viittasi tähän myös uusien pelien kohdalla.

”Kaikki kolme peliä ovat yhä kehityksessä, ja kuten tiedätte, mitä tahansa voi tapahtua. Kuten aina Supercellillä, on pelitiimiemme päätettävissä tulevatko nämä pelit pääsemään globaalin julkaisuun vai eivät. Mitä tahansa tapahtuu, halusimme näyttää teille, minkä parissa työskentelemme jo nyt tässä vaiheessa!” Paananen twiittasi.

Kolme uutta kehitteillä olevaa Supercellin peliä ovat Clash Quest, Clash Mini ja Clash Heroes.
Kolme uutta kehitteillä olevaa Supercellin peliä ovat Clash Quest, Clash Mini ja Clash Heroes.

Ensimmäisenä valituille testimarkkinoille julkaistun Clash Questin lisäksi kaksi muuta uutta tulevaa Clash-peliä ovat Clash Mini ja Clash Heroes. Clash Mini on ”strateginen lautapeli” Clash-universumissa, jossa pelaajat asemoivat lempihahmonsa taisteluihin. Kolmannessa uudessa pelissä Clash Heroesissa Clash-hahmot voi ”ohjastaa löytämättömille maille osana eeppisiä retkiä ja nousua Clash-sankareiksi”.

Supercell on avannut kolmelle uudelle pelille uuden clash.com-verkkosivun, jolla voi ilmoittaa kiinnostuksestaan saadakseen myöhemmin tiedon, kun peli tulee saataville omassa maassa. Lisäksi Supercell on avannut Twitteriin, YouTubeen ja Instagramiin omat tilinsä kullekin pelille uutisten seuraamiseksi. Linkit näihin löytyvät verkkosivulta.