Suomalaisyritys lupaa mullistuksia: "Täysin uudenlainen tietokone"

Solu Machines on suomalainen startup-yritys, joka valmistautuu parhaillaan paljastamaan ensimmäisen tuotteensa. Suljettujen ovien takana työstetystä projektista on oltu tarkoituksella hyvin hiljaa, mutta julkistuksen lähestyessä lupaukset ovat alkaneet kasvaa suuriksi. Luvassa on Solun mukaan uudenlainen tietokone, jonka tarkoitus on muuttaa tekniikanalan suunta täysin.

Solun perustaja on Kristoffer Lawson, jolta löytyy paljon kokemusta tietotekniikasta ja yrittäjyydestä. Ennen Solua Lawson oli perustamassa valtavia pankkilaitoksia haastanutta Holvia.

Vuonna 2014 perustetulla Solulla on takanaan useita suuria rahoituskierroksia. Yritys nappasi kuusinumeroisen summan vuosi sitten ja jatkoi rahoituksen keräämistä 1,3 miljoonan dollarin kierroksella tänä vuonna.

Solun kehittämästä tuotteesta ei edelleenkään tiedetä tarkkoja yksityiskohtia. Yritys lupaa kuitenkin, että heidän uudentyyppinen tietokoneensa ”muuttaa laitteiden ja ihmisten yhteiseloa”. Solun kerrotaan löytäneen täysin uuden näkökulman IT-alaan, joka on synnyttänyt jo pitkään hyvin samanlaisia laitteistoon ja ohjelmistoon pohjautuvia tietokoneita. ”Olemme katselleet 30 vuoden verran yhtä ajattelutapaa”, toteaa Solun perustanut Lawson. ”Mielestäni on muutoksen aika.”

Solu paljastaa tuotteensa 15. lokakuuta San Fransiscossa. Ensi viikolla pääsemme siis kuulemaan, mihin suuntaan tietotekniikan toivotaan suuntaavan tulevaisuudessa.