Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalaisyritys aloittaa ensi kuussa tietokoneensa toimitukset

Suomalaisyritys Eve-Techin Eve V -tietokoneen toimitukset ensimmäisille tilaajille ovat alkamassa ensi kuun aikana.

Varsinainen tuotanto käynnistetään 50 laitteen minierällä 25. huhtikuuta. Tarkoituksena on varmistaa tuotannon sujuvuus, jonka jälkeen valmistetaan muut ensimmäisen erän laitteet.

Ennen joulua päättyneessä Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta tehdyssä ennakkomyynnissä Eve V keräsi tilaajilta 1 416 251 dollarin potin eli reilut 1,35 miljoonaa euroa. Toimitukset ovat hieman aikataulusta perässä, sillä vielä tuolloin aivan ensimmäisiä toimituksia luvattiin jo helmikuussa ja laajemmin huhtikuun aikana.

Eve V -tietokonetta myytiin edullisimmillaan Indiegogossa 699 dollarilla ja Intelin Core i7 -suorittimellakin varustetun huippuversion hinta oli aluksi 1 399 dollaria. Nämä hinnat peittoavat Microsoftin Surfacen, jonka Eve V haastaa – ja useimmilla osa-alueilla lyökin teknisissä spekseissä.

Alumiinirakenteinen Eve V on varustettu 12,3 tuuman näytöllä ja mukana toimitetaan kiinnitettävissä oleva näppäimistö. Kyse on niin sanotusta 2-in-1-hybridilaitteesta, tabletin ja kannettavan tietokoneen yhdistelmästä.