Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalaisen Eve Techin haastaja Microsoftin Surfacelle myöhästyy pahasti – näyttöpaneelin valmistaja voidaan vaihtaa

Suomalaisen Eve Techin 2-in-1-tietokone Eve V tulee myöhästymään näyttöongelmien vuoksi. Alun perin vuoden laitteen toimituksien piti alkaa toukokuussa, jonka jälkeen kesäkuussa, mutta Eve Tech ei ole saanut Eve V:hen näyttöjä sovitussa aikataulussa ja ne ovat kärsineet laatuongelmista. Yhtiön perustajajäsen ja toimitusjohtaja Konstantinos Karatsevidis kertoo myöhästymisestä Eve Techin verkkosivuilla.

Karatsevidis kertoo, että Eve V:n näytöt saatetaan vaihtaa parempiin. Yhtiöllä on tällä hetkellä muutamia vaihtoehtoja, joista Sharpin ja AUO:n näyttövaihtoehdot ovat tällä hetkellä vahvimpia ehdokkaita. Eve V:hen alun perin piti tulla 12,3 tuuman IZGO LCD -näyttö 2736×1824 pikselin tarkkuudella.

Sharpin näyttövaihtoehto olisi samankokoinen kuin alkuperäinen näyttö, mutta astetta tarkempi 2880×1920 pikselillään. Näyttö kuluttaisi myös 50 prosenttia vähemmän virtaa kuin kilpailevat näytöt. Sen värintoisto olisi myös hyvällä mallilla Eve Techin mukaan. AUO:n vähävirtainen näyttö on 0,2 tuumaa pienempi. 12,1-tuumaisen näytön tarkkuus on 2880×1920 pikseliä.

Mikäli Eve Tech saa jätettyä näyttöongelmat taakse nykyisen toimittajan kanssa, Eve V:n toimitukset pystytään parhaimmillaan aloittamaan jo heinäkuun aikana. Mikäli Eve Tech vaihtaa näyttöjen toimittajaa, Eve V -tietokoneiden toimitukset alkavat elo-syyskuussa. Karatsevidis muistuttaa kuitenkin, että Eve V:hen saatetaan tällöin tehdä muitakin päivityksiä.

Jo Eve V:n tilanneille ei mahdollisesta näyttöjen vaihdosta aiheudu lisäkustannuksia, mutta laitteiden hinnat saattavat olla aiempaa korkeammat, kun Eve V tulee virallisesti myyntiin. AUO:n ja Sharpin näytöt ovat kalliimpia kuin nykyisen näyttövalmistajan näytöt.