Suomalaisyritys iskee älykellomarkkinoille Haikara-kelloillaan - nyt ennakkotilattavissa

Suomalaisen Haikara Corp Oy:n muodikkaista älykelloista saatiin esimakua viime vuoden puolella. Nyt nämä ”muotia rakastaville tarkoitetut älykellot” ovat edenneet Indiegogo-joukkorahoituskampanjaan. Kellojen toimitusten on määrä alkaa ennen tämän vuoden loppua.

Haikara kertoo Indiegogossa olleensa tyytymätön markkinoilla olleisiin älykelloihin. Älypuhelimia jäljittelevät kellot häiritsevät käyttäjiään jatkuvilla ilmoituksilla, tarvitsevat päivittäistä latausta ja ennen kaikkea näyttävät tylsiltä. Niinpä syntyi Haikara.

Haikara-kellojen muotoilun takana on suomalainen suunnittelija Harri Koskinen. Kellot on muotoiltu tyypillisiä älykelloja ohuemmiksi, ja ne muistuttavat tuntumaltaan perinteisiä rannekelloja, Haikara kuvailee. Mukana ovat vain kaikkein yksinkertaisimmat älykellotoiminnot, kuten vaihdettavat kellotaulut sekä mahdollisuus paikantaa tai hiljentää kelloon yhdistetty älypuhelin. Lisäksi vain tärkeimmät ilmoitukset saapuvat puhelimelta kelloon. Kellot tukevat Android- ja iOS-puhelimia.

Haikara kertoo kellonsa akkukestoksi yhdellä latauksella noin viikon, ja kellot käyttävät Bluetooth 4.2 -yhteyttä. Kellon ulkoasua voi personoida kellotaulujen lisäksi vaihdettavilla rannekkeilla, ja kellon runkoon on tarjolla neljä värivaihtoehtoa: mattamusta, kiillotettu teräs, kulta sekä ruusukulta. Lisäksi tarjolla on hieman arvokkaampi Zirconia Crystal -versio.

Indiegogo-kampanja tavoittelee 75 000 dollaria, ja tätä kirjoitettaessa on kasassa jo reilut 50 000 dollaria, kun kampanjaa on jäljellä vielä kuukausi. Kellojen suositushinnat alkavat 329 dollarista, mutta nopeimmat voivat ennakkotilata kellon 179 dollarin hinnalla. Kellojen toimitusten on määrä alkaa joulukuussa 2017.