Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sonyn peräti 1 799 euron hintainen huippuluokan kamerapuhelin Xperia PRO-I nyt saatavilla Suomessa

Sonyn lokakuun lopulla julkistama Xperia PRO-I -älypuhelin tullut nyt 1. joulukuuta saataville Suomessa eri jälleenmyyjien kautta.

Xperia PRO-I:n suositushinta on 1 799 euroa.

Sony Xperia PRO-I on varustettu 1 tuuman Exmor RS -kamerakennolla, joka on käytännössä sama kuin japanilaisfirman suositussa RX100 VII -kamerassa. Kenno on Sonyn sanojen mukaan ”optimoitu älypuhelimelle”, mutta muuten kyseessä on sama komponentti – tosin Sony ei hyödynnä kennon täyttä kokoa ja tarkkuutta kuvissa.

Xperia PRO-I:n pääkamera tallentaa 12 megapikselin valokuvia, joissa pikselikoko on 2,4 mikronia eli noin viidenneksen esimerkiksi iPhone 13 Pro Maxin vastaavaa suurempia ja jotakuinkin Samsung Galaxy S21 Ultran yhdistettyjen pikselien veroisia. Pikselikoko on siis suuri, vaikkei Sony hyödynnäkään koko kennoa.

Yhteensä Sony Xperia PRO-I:ssä on kolme 12 megapikselin takakameraa: pääkameran lisäksi 50 millimetrin objektiivilla varustettu, kaksinkertaisen optisen zoomin tarjoava telekamera sekä 16 millimetrin ultralaajakulmakamera 124 asteen kuvakulmalla.

Pääkamera on varustettu 24 millimetrin objektiivilla ja vaihtuvalla f/2,0- tai f/4,0-aukolla, mahdollistaen syväterävyyden muuttamisen. Linssinä on ZEISSin Tessar, joka muun muassa vähentää vääristymiä kuvan reunoilla ja mahdollistaa korkean terävyyden.

Tuttuun tapaansa Sony on korostanut pääkameran sisältävän nopean automaatttitarkennuksen (Real-time Eye-AF), jonka voi myös lukita seuraamaan kohdetta. Kuvien ja videoiden prosessoinnista vastaa Sonyn BIONZ X -kuvaprosessori. Kuvia voi tallentaa jopa 12-bittisillä väreillä RAW-muodossa. Mukana on myös 20 fps -sarjakuvaus kohdetta automaattisesti seuraavalla tarkennuksella ja valotuksen säädöllä.

Kaikissa kolmessa kalmessa on käytössä ZEISSin T*-pinnoitteen linssit, jotka vähentävät heijastuksia.

Lisäksi mukana on 3D iTOF -laser-anturi, joka tukee automaattitarkennuksen nopeaa toimintaa.

Yhteensä varsinaisia takakameroita on kolme. Lisäksi mukana on 3D ToF -kamera.

Xperia PRO-I:ssä on myös yhden sijaan kaksi kamerapainiketta. Perinteisen, rosoiseksi pinoitetun sulkimen lisksi käytössä on pienempi pikanäppäin, joka oletuksena avaa Videography Pro -videokuvaussovelluksen.

Videokuvauksessa käytössä on 4K-tarkkuus 120 ruudulla sekunnissa ja näin jopa viisinkertaisella hidastuksella. Stereomikrofonien lisäksi Xperia PRO-I sisältää pääkameran rinnalla kolmannen monoäänen mikrofonin, joka on tarkoitettu tallentamaan erityisesti kameran edessä esiintyvän henkilön puhetta, joka korostuu äänimaailman joukosta.

Muilta osin Xperia PRO-I on kuin Xperia 1 III -älypuhelin, joka esiteltiin Suomessakin jo aiemmin. OLED-näyttö on 6,5-tuumainen 21:9-kuvasuhteella ja 3840×1644 pikselin 4K-tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella, ja järjestelmäpiirinä on Qualcommin huippuluokan Snapdragon 888. RAM-käyttömuistia on 12 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 512 gigatavua. Muistikorttipaikka tuo tarvittaessa lisää tilaa. Sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeeseen puhelimen oikealla kyljellä.

Etukamerassa ei ole erikoisuuksia – se on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä ja aukon kooltaan f/2,0.

Liitäntöinä tarjolla ovat sekä USB-C että 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Ominaisuuksiin kuuluvat myös stereokaiuttimet ja tuki 360 Reality Audio ja Dolby Atmos -tilaäänelle.

Akkukapasiteetti on 4 500 milliampeerituntia, ja 30 watin laturi kaapeleineen sisältyy myyntipakkaukseen. Lisäksi tuettuna on langaton lataus.

Xperia PRO-I:n mitat ovat 166 x 72 x 8,9 millimetriä ja paino 211 grammaa. Puhelin on IP65/IP68-luokitellusti pölyn- ja vedenkestävä ja lasina käytössä on Corningin kestävin Gorilla Glass Victus.

Lisäksi Sony myy Xperia PRO-I:lle lisävarusteita. Vlog Monitor sisältää 3,5 tuuman ja 1280×720 pikselin LCD-näytön ja mahdollistaa takakameroiden käytön myös selfie-kuvaukseen. Vlog Monitoriin voi myös liittää oman ulkoisen mikrofonin. Lisäksi tarjolla on kuvauskahvalaite. Vlog Monitor for Xperia PRO-I:n suositushinta on 199 euroa, Shooting Grip With Wireless Remote Commander (GP-VPT2BT) -kahvan 199 euroa ja mikrofonin 119 euroa.