Sony Xperia 10 V -älypuhelin sai Android 14 -päivityksen

Sony päivitti toisen älypuhelimen Android 14:llä.

Sony on kertonut Android 14 -käyttöjärjestelmäpäivityksen julkaisusta keskihintaluokan Xperia 10 V -älypuhelimelleen.

Android 14 -päivityksen jakelu on alkanut Xperia 10 V:lle Euroopassa.

Aiemmin Sony toi Android 14 -päivityksen ensimmäisenä Xperia 1 V -huippupuhelimelleen.

Sony ehti liikkeelle Android 14 -päivitysten kanssa ensimmäisten Android-laitevalmistajien joukossa. Google julkaisi Android 14 -käyttöjärjestelmäversion omalta osaltaan 4. lokakuuta ja aloitti sen jakelun päivityksenä omille Pixel-laitteilleen. Ennen Sonya päivitykset ehtivät omalta osaltaan ensimmäisille laitteilleen aloittamaan Samsung sekä Xiaomi.

Googlen mukaan yleisesti Android 14 parantaa jälleen kehittäjien tuottavuutta, minkä lisäksi mukana on parannuksia suorituskykyyn, yksityisyyteen ja turvallisuuteen sekä järjestelmän kustomointimahdollisuuksiin.

Sonyn ohjelmisto on lähellä vakio-Androidia. Nyt Android 14 -päivityksen yhteydessä Sony nostaa kohokohtina esiin kolme uudistusta.

Sonyn mukaan Android 14 -päivityksen myötä Xperia 10 V on yhteensopiva Googlen Paikanna laite -sovelluksen kanssa, mahdollistaen myös muiden yhteensopivien laitteiden, kuten tabletin, kuulokkeiden tai älykellon löytämisen.

Xperia 10 V:n Android 14 -päivityksessä on myös laajennettu lähijako-ominaisuutta mahdollistaen tiedostojen lähettämisen Windowsilta Xperia 10 V:lle.

Lisäksi Android 14 -päivityksen myötä on mahdollista muuttaa lukitun näytön näkymässä esitettäviä pikavalintoja.

Xperia 10 V:n Android 14 -päivityksen kohokohtia Sonyn mukaan.
Xperia 10 V:n Android 14 -päivityksen kohokohtia Sonyn mukaan.