Sony julkisti Project Q:n - käsikonsolilla voi pelata PlayStation 5:lle asennettuja pelejä

Sony on esitellyt tulevaa kannettavaa pelilaitettaan.

”Project Q” sisältää näytön ja ohjaimet, mutta edellyttää PlayStation 5 -pelikonsolia toimiakseen.

Sonyn Project Q on kannettava pelilaite, joka on suunniteltu PlayStation 5:lle asennettujen pelien pelaamiseen. Se ei siis ole itsenäinen vaikkapa älypuhelinten, Nintendo Switchin tai kannettavien Windows-pelilaitteiden tavoin, vaan hyödyntää PlayStation 5:n sisältöjä.

Project Q:ssa on LCD-näyttö ja PlayStationeilta tutut painikkeet.

Ulkoisesti laite muistuttaa Nintendo Switchiä, Steam Deckiä ja älypuhelimia, joihin on kiinnitetty lisäohjaimet pelaamista varten. Project Q:ssa on 1080p-tarkkuuden LCD-näyttö ja Sonyn DualSense-peliohjaimista tutut painikkeet värinämoottoreineen.

Project Q tukeutuu Wi-Fi-yhteyksiin, joiden kautta se kykenee suoratoistamaan sisältöä 60 ruutua sekunnissa. Sony ei paljastanut tukeeko pelilaite myös yhtiön Remote Playta, joka mahdollistaisi pelaamisen tien päällä, vai onko sen oltava alati samassa verkossa PlayStation 5:n kanssa.

Project Q suoratoistaa PlayStation 5:lle asennettuja pelejä.

Ainakin ensi alkuun Project Q tukee joka tapauksessa vain PlayStation 5:lle asennettuja pelejä. Tilanteeseen saattaa toki myöhemmin tulla muutos, sillä Sony on panostanut pilvipelaamiseen ja suoratoistoon jo vuosia.

Virtuaalitodellisuuteen sijoittuvia nimikkeitä Project Q:lla ei voi pelata, mikä on hyvä jo nyt huomioida.

Japanilaisvalmistaja lupasi esittelytilaisuudessa kertoa Project Q:sta enemmän lähikuukausina. Pelilaite on määrä julkaista vielä tämän vuoden aikana, mutta hinnoista ja saatavuudesta ei toistaiseksi puhuttu mitään.

Alla olevalla Sonyn julkaisemalla videolla Project Q -pelilaitetta esitellään hieman tarkemmin.