Snapchatista tarjolle maksullinen versio - Snapchat+ saataville ensimmäisillä markkinoilla

Suosittu viesti- ja yhteisöpalvelu Snapchat laajenee maksullisella Snapchat+-tilauksella.

Maksua vastaan lisäominaisuuksia tarjoavista tilauksista näyttää muodostuneen trendi eri some- ja pikaviestinpalveluissa, sillä myös Telegramista esiteltiin vasta hiljattain kesäkuun 2022 aikana maksullinen Telegram Premium -tilaus. Twitter puolestaan toi tarjolle maksullisen Twitter Blue -tilauksen ensimmäisillä markkinoilla loppuvuodesta 2021.

Snapchat+ sisältää Snapin mukaan kokoelman eksklusiivisia, kokeellisia ja laajempaa julkaisua edeltäviä ominaisuuksia Snapchatissa 3,99 dollarilla tai vastaavalla hinnalla kuukaudessa. Aiemmin testivaiheen aikana nähdyn paljastuksen perusteella euromääräinen hinta on 4,59 euroa kuukaudessa.

Snapin mukaan maksullinen tilaus mahdollistaa uusien Snapchat-ominaisuuksien tarjoamisen innokkaimmille Snapchat-käyttäjille, kuin myös priorisoidun tuen maksaville asiakkaille.

Snapin muun muassa The Vergelle kertoman mukaan Snapchat+:sta ei ole kuitenkaan tarkoitus tulla merkittävää liiketoiminnan osaa Snapchatille, ja mainokset tulevat pysymään Snapin liiketoimintamallin ytimessä pitkällä tähtäimellä.

Snapchat+ ei poistakaan mainoksia Snapchat-sovelluksesta. Sen sijaan se tarjoaa toistaiseksi muutamia lisäominaisuuksia, jotka ovat varsin vähäisiä ja lähinnä kosmeettisia. Snapchat+ mahdollistaa nyt Snapchat-sovelluksen kuvakkeen tyylin muuttamisen, paljastaa tiedon tarinajulkaisun uudelleen katselleista käyttäjistä ja mahdollistaa yhden kavereista kiinnittämisen keskustelunäkymän ylälaitaan parhaana kaverina.

Osa Snapchat+:n osaksi tuotavista ominaisuuksista on tarkoitus julkaista myöhemmin kaikille Snapchat-käyttäjille.

Snapchat+ tulee aluksi tarjolle tällä viikolla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Saudi-Arabiassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Saatavuuden on tarkoitus laajentua lisämaihin ajan kanssa.