Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suosittu pikaviestin muuttuu osin maksulliseksi: nämä ominaisuudet saa maksamalla Telegram Premiumista

Viestipalvelu Telegram muuttuu osin maksulliseksi.

Telegram Premium -tilauksen sisällöstä tiedotetaan palvelun blogissa.

Telegramilla on tätä nykyä yli 700 miljoonaa kuukausittain aktiivista käyttäjää, ja kaikkein ahkerimmille viestijöille on nyt virallisesti esitelty maksullinen Premium-tilausvaihtoehto. Monenlaisia lisäominaisuuksia sisältävästä tilauksesta on aiemmin huhuttu runsaasti, ja nyt siitä on saatu virallisen julkaisun myötä kattavat tiedot.

Telegram Premium -tilauksen hinta Euroopassa on 5,99 euroa kuukaudessa.

Maksavat asiakkaat saavat esimerkiksi lähettää suuria, jopa neljän gigatavun kokoisia tiedostoja rajoituksetta ilmaiskäyttäjien joutuessa tyytymään kahden gigatavun enimmäiskokoon.

Maksavat asiakkaat voivat lähettää suurempia tiedostoja.
Myös korkeammat latausnopeudet kuuluvat Premium-tilaukseen.

Premium-tilaajat saavat lisäksi nauttia nopeammista latausnopeuksista, minkä ohella monia muita rajoituksia höllennetään. ”Vain” 500 seuratun kanavan sijaan maksavat asiakkaat saavat seurata 1000 kanavaa sekä luoda kymmenen sijaan 20 keskusteluarkistoa, joissa jokaisessa on tilaa 200 keskustelulle.

Myös kiinnitettyjen keskustelujen enimmäismäärä kaksinkertaistuu viidestä kymmeneen, ja Telegram-tilejä voi samanaikaisesti liittää sovellukseen kahden sijaan neljä. GIF-animaatioita sen sijaan voi tallentaa 200 sijasta 400.

Premium-asiakkaat voivat tehdä ilmaiskäyttäjiä enemmän. Esimerkkejä löyhemmistä rajoituksista.

Maksavat asiakkaat voivat myös muuttaa ääniviestejä tekstiksi, mikä helpottaa viestimistä silloin, kun kuunteleminen ei ole mahdollista. Premium-tilaajille on luvassa myös laajempi tarravalikoima ilmaiskäyttäjiä monipuolisemmilla erikoistehosteilla, ja niin ikään viestireaktioiden määrä kasvaa.

Ääniviestejä voi automaattisesti muuntaa tekstiksi.
Myös reaktiot ja tarrat monipuolistuvat Premium-tilaajaksi siirryttäessä.

Premium-tilaajat eivät näe Telegramissa mainoksia, ja halutessaan he voivat käyttää animoituja profiilikuvia. Käyttäjänimen yhteyteen voi myös lisätä tilaajastatuksesta kertovan merkin ja mukauttaa sovelluskuvaketta voi uusilla vaihtoehdoilla.

Vaihtoehtoisia sovelluskuvakkeita Premium-tilaajille.

Telegram tiedotti samalla muutamista kaikille suunnatuista uudistuksista. Yleiset ryhmät voivat nyt vaatia uusilta jäseniltä ylläpitäjän hyväksyntää, ja viralliset käyttäjät, kuten mediatalot ja viranomaiset, voivat todentaa asemansa uudella merkillä.

Androidilla on lisäksi paranneltu viestien esikatselua Telegram-päänäkymässä ja monipuolistettu keskusteluissa vastaanotetun median tallentamisvaihtoehtoja älypuhelimen galleriaan. Applen iPhoneja käyttäville on puolestaan lisätty uusia jakomahdollisuuksia ulkoisiin palveluihin.