Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Snapchatin kameralasit myytiin heti loppuun

Snapchat eli Snap toi tällä viikolla myyntiin kameralla varustetut Spectacles-aurinkolasinsa Yhdysvalloissa Venice Beachissa ensimmäisen Snapbot-automaatin kautta.

129,99 dollaria ilman veroja maksavat Spectacles-lasit loppuivat ensimmäisestä myyntiautomaatista jo puolen päivän tienoilla. Automaatille jonotti kiinnostuneita ostajia pitkä letkaja moni jäi myös ilman.

Nyt Spectacles-laseja on kaupan myös yhdysvaltalaisella eBay-markkinapaikalla ja tarjoukset huutokaupoissa ovat kohonneet jo satoihin euroihin lukuisissa eri kohteissa. Suoraan Spectacles-laseja yritetään myydä yli 900 eurollakin.

Snapin Spectacles-lasien hinnat eBayssa ovat nousseet korkealle.

Spectacles-lasit ovat toistaiseksi myynnissä suoraan Snapilta vain Snapbot-automaattien kautta, joiden sijainti vaihtelee. Ne ovat yhdessä kohteessa vain noin vuorokauden kerrallaan. Snapbot-automaatin seuraavaa sijaintia ei ole vielä avattu. Poikkeuksellisen myyntitavan tarkoitus on herättää kiinnostusta laseille, joita Snapin on arvioitu myyvän vain muutamia tuhansia tämän vuoden puolella.

Snap Spectacles -lasit eri värivaihtoehtoinaan.

 

Ympyrän muodossa loistavat LED-valot kertovat Spectacles-lasien tallentavan videota.

Langattomasti Android- tai iPhone-älypuhelimeen yhdistyvät Spectacles-lasit tallentavat yhdellä kamerallaan 115 asteen laajakulmanäkymän videota pyöreässä muodossa, jolloin älypuhelimella videot näkyvät täyden ruudun kokoisina sekä pysty- että vaakatilassa.

Lasien vasemmassa yläkulmassa lähellä sangan saranakohtaa on lasien ainoa painike, josta videon tallentaminen aloitetaan. Enintään voi tallentaa kolmella painalluksella 30 sekunnin mittaisen videon ja toisaalta vain yhdellä painalluksella 10 sekunnin. Halutessaan tallennuksen voi päättää itse pitämällä painiketta painettuna parin sekunnin ajan. Videot siirtyvät laseista älypuhelimeen Snapchat-sovelluksen Muistot-osioon, jossa ne näkyvät enintään 10 sekunnin mittaisiksi pätkittyinä.

Spectacles-lasit ladataan magneettisesti kiinnittyvällä latauskaapelilla tai niiden kantokotelossa, joka täyteen ladattuna voi täyttää lasien akun neljästi. Spectacles-lasien akun kerrotaan riittävän sadan 10 sekunnin mittaisen videon kuvaamiseen. Lasit eivät ole vedenkestävät, on Snap myös nyt vahvistanut.