Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Smartumin omistaja osti suomalaisen ”liikunnan Uberin” – SportSetter on nyt Polku

Muun muassa liikunta- ja kulttuuriseteleistään tunnetun Smartumin omistava suomalainen perheyhtiö The Orange Company on ostanut enemmistön liikunnan Uberiksi tai Spotifyksi kutsutusta suomalaisesta SportSetteristä, kertoo Kauppalehti. Samassa yhteydessä SportSetterin uudeksi nimeksi tulee Polku.

Smartumin asiakkaana on 13 000 työnantajaa, joilla on yhteensä noin miljoona työntekijää Pohjoismaissa. SportSetterin toimitusjohtaja Niko Karstikko kuvailee Kauppalehdelle yrityskauppaa ihanteelliseksi, kun yrityksen ulottuville tulee miljoona uutta asiakasta, joilla on lompakossaan rahaa, jonka he joka tapauksessa käyttävät hyvinvointipalveluihin.

Suomen lisäksi Iso-Britanniassa ja New Yorkissa toiminut Polku, entinen SportSetter, laajentaa toimintaansa liikunnasta myös kehonhuoltoon ja muuhun etubisnekseen. Yritys työllistää Helsingissä kymmenkunta ihmistä. Karstikon mukaan visiona on edelleen kansainvälistää toimintaa.

SportSetterillä oli ennen kauppaa yli 600 liikunta-alan kumppaniyritystä. Teknologiasivusto TechCrunch kutsui SportSetteriä liikunnan Uberiksi vuonna 2015 kun palvelu laajeni Lontooseen.

Polun vähemmistöomistajina jatkavat Reaktor Ventures, Niko Karstikko, Leena Niemistö ja muut bisnesenkelit. Karstikko jatkaa toimitusjohtajana, mutta työskentelee myös The Orange Capital -sijoitusyhtiölle.