Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Skype-mobiilisovellukset päivittyivät näytönjaolla videopuheluissa

Erityisesti videopuhelukäytössä suositut Skype-viestintäsovellukset Androidilla ja Applen iOS:llä saavat nyt tuoreimmassa päivityksessä tuen näytönjaolle osana videopuheluja.

Näytönjaon saa otettua käyttöön näytön oikeasta alakulmasta videopuhelun aikana löytyvän kolmipistekuvakkeen kautta. Samasta paikasta löytyy nyt myös esimerkiksi mahdollisuus puhelun nauhoittamiseen.

Microsoft antaa esimerkkinä ominaisuuden käytöstä PowerPoint-esityksen näyttämisen videopuhelun yhteydessä. Työkäytön ohella ominaisuus voi olla hauska myös kaverien kanssa, mistä esimerkeiksi nostetaan yhdessä shoppailu verkkokaupoissa sekä deittisovellukset, joissa kaverin kanssa voi arvioida kandidaatteja.

Lisäksi yksinkertainen näyttöjako mobiililaitteissa voi jatkossa olla apuna myös käyttöavun tarjoamisessa vaikkapa sukulaisille.

Samassa päivityksessä näytönjaon kanssa Skype uudistuu myös muuten – puheluiden aikaista käyttöliittymää on yksinkertaistettu ja näytöllä näkyvät toiminnallisuudet on nyt helppo piilottaa osittain yhdellä tai kokonaan kahdella painalluksella antaen koko näytön videopuhelun käyttöön.