Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Seuraavan iPadin design esillä väitetyissä mallinnoskuvissa: muotoiluun vain pieniä muutoksia - ominaisuuksiin kuitenkin luvassa toivottuja parannuksia

Applelta on odotettu loppuvuoden 2022 aikana vielä myös uutta iPad-perusmallia, joka tulee olemaan jo 10. sukupolven iPad.

Nyt MySmartPrice-sivusto on esitellyt seuraavan iPadin muotoilua väitetyissä CAD-mallinnoskuvissa, jotka ovat peräisin suojakuorivalmistajalta.

Mallinnoskuvien perusteella 10. sukupolven iPad näyttäisi etupuoleltaan samanlaiselta edeltäjänsä, vuonna 2021 esitellyn 9. sukupolven iPadin, kanssa. Edessä olisi edelleen kotipainike todennäköisesti Touch ID -sormenjälkilukijalla varustettuna sekä kamera näytön yläreunuksessa.

Mallinnoskuvat kertovat lisäksi, että takana 10. sukupolven iPad sisältäisi uuden kameramuotoilun. Takana olisi edelleen yksi kamera, mutta nyt se näyttää sijaitsevan erillisessä kohoumassa yhdessä ilmeisesti mikrofonin kanssa. Kamerakohouman ilmestyminen uuteen perus-iPadiin voi vihjata kameran kehittymisestä aiemmasta sen vaatiessa enemmän tilaa.

Sivuilla uusi iPad sisältäisi aukot neljälle kaiuttimelle, minkä lisäksi pohjassa on mahdollisesti USB-C-liitäntä. Applen siirtymisestä omasta Lightning-liitännästään USB-C-liitäntään tulevassa iPadissa on huhuttu jo aiemmin.

Sivut uudessa iPadissa ovat myös tasaiset, eivätkä enää pyöristetyt samalla tavalla kuin vielä 9. sukupolven iPadissa.

Yksi odotettu uudistus vuoden 2022 iPadissa on siirtymä USB-C-liitäntään. Kuva: MySmartPrice.
Yksi odotettu uudistus vuoden 2022 iPadissa on siirtymä USB-C-liitäntään. Kuva: MySmartPrice.

Mallinnoskuvien yhteydessä uuden iPadin mitoiksi on ilmoitettu 248,62 x 179,50 x 6,98 millimetriä verrattuna 9. sukupolven iPadin 250,6 x 174,1 x 7,5 millimetrin mittoihin. Uutuus olisi siis hieman ohuempi ja lyhyempi, mutta leveämpi.

Nykyisen 9. sukupolven iPadin Apple julkisti syyskuun 2021 puolivälissä. Se sisältää 10,2 tuuman näytön, iPhone 11 -puhelimista tutun A13 Bionic -järjestelmäpiirin sekä Lightning-liitännän, vaikka iPad minissä, iPad Airissa ja iPad Prossa Apple onkin jo siirtynyt USB-C-liitäntään.

Aiemman 9to5Mac-sivuston paljastuksen mukaan tänä vuonna uuteen iPad-perusmalliin on odotettavissa USB-C-liitännän ohella Retina-näyttö iPad Airia vastaavalla tarkkuudella, joten näytön koon odotetaan myös kasvavan tähänastisesta 10,2 tuumasta 10,5 tai 10,9 tuumaan. Näyttö tulee kuitenkin olemaan edelleen perustason LCD-näyttö, joka on kalliimpiin iPadeihin nähden vähemmän kirkas ja ominaisuuksiltaan vähäisempi, esimerkiksi laajan DCI-P3-väriskaalan tuen puuttuessa.

Lisäksi iPadin järjestelmäpiiri on 10. sukupolvessa päivittymässä jälleen uudemmaksi tulevan iPadin saadessa 9to5Macin lähteiden mukaan iPhone 12 -puhelimista tutun A14 Bionic -järjestelmäpiirin, joka on käytössä 4. sukupolven iPad Airissakin. Suorituskykyparannus nykyiseen iPadiin A13 Bionicilla varustettuna on noin 30 prosenttia. Lisäksi Apple on samalla tuomassa seuraavaan perus-iPadiin myös 5G-mobiiliverkkotuen.

Uutta perus-iPadia odotetaan julkaistavaksi myöhemmin tänä vuonna, minkä lisäksi Applelta odotetaan tänä syksynä seuraavan sukupolven huippuluokan iPad Pro -tablettilaitteita, edelleen 11 ja 12,9 tuuman näytöillä, varustettuna uudella M2-järjestelmäpiirillä, ensi kertaa langattomalla latauksella iPadeissa ja parannuksilla kameroissa.

Lisäksi esillä on ollut uusi 14,1 tuuman näytöllä varustettu iPad, joka viimeisimpien huhujen mukaan voisikin laajentaa iPad-perusmallien valikoimaa vuoden 2023 alun aikana.

Alla kuvassa nykyinen 9. sukupolven iPad.

Kuvassa 9. sukupolven iPad 10,2 tuuman näytöllä.
Kuvassa 9. sukupolven iPad 10,2 tuuman näytöllä.