Samsungin uutuuspuhelimessa erikoinen datansäästötila

Samsung on tällä viikolla julkaissut sen uusimman puhelinmallin, Galaxy J2:n, Intiassa. Kyseessä on edullisen luokan laite kohtuullisen kokoisella 4,7-tuumaisella näytöllä.

Galaxy J2 on suunniteltu Samsungin Intian suunnitteluyksikössä, ja lähtökohtaisesti laite onkin suunniteltu juuri Intian kehittyville markkinoille. Erikoisuutena Galaxy J2:ssa on verkkoselaimistaan tutun Operan kehittämä erityinen datansäästötila. Datansäästötilassa sisältö pakataan Operan palvelimilla pienempään tilaan ja esimerkiksi videosovellukset liikuttavat 50 prosenttia vähemmän dataa ja verkon selaaminen liikuttaa 30 prosenttia tavallista vähemmän dataa.

Galaxy J2:n erikoisuus on datansäästötila, joka vähentää liikutettavan datan määrää.

 

4,7-tuumaisen näytön resoluutio on 960 x 540 pikseliä, suorittimena on neliytiminen Exynos 3475 tukenaan yksi gigatavu RAM-muistia ja tallennustilaa puhelimessa on kahdeksan gigatavua, mutta lisätilaa saa micro-SD-muistikortilla. 8,4 millimetriä paksu laite sisältää kaksi SIM-korttipaikkaa ja käyttää 4G LTE -mobiilidatayhteyttä. Kamerat on varustettu kahden ja viiden megapikselin kennoilla ja käyttöjärjestelmänä Galaxy J2:ssa on Android 5.1.1. Akun kapasiteetti on 2000 milliampeerituntia.

Galaxy J2 tulee tässä kuussa myyntiin Intiassa 8490 rupian, eli reilun 110 euron hintaan. Julkistuksen yhteydessä painotettiin, että laite on Intiassa intialaisille suunniteltu, eikä vielä ole tiedossa, tuleeko laite Eurooppaan tai Suomeen, mutta ainakin samaan sarjaan kuuluva J1 on myös täällä myynnissä.