Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin Galaxy S10 -puhelimiin uusia ominaisuuksia – ohjelmistopäivityksen jakelu käyntiin tänään

Samsung on kertonut aloittavansa tänään perjantaina 4. lokakuuta jakelemaan myös Pohjoismaissa Galaxy S10 -sarjan älypuhelimilleen Galaxy S10e:lle, Galaxy S10:lle ja Galaxy S10+:lle uutta aiemmin esiteltyä ohjelmistopäivitystä, joka tuo keväällä esiteltyihin puhelimiin syksyn Galaxy Note10 -puhelimissa aiemmin ensi kertaa nähtyjä uusia ominaisuuksia.

Päivityksessä Galaxy S10 -omistajat saavat uusia kameratoimintoja ja videoleikkaustyökaluja, mahdollisuuden Samsung DeXin käyttöön tietokoneen kanssa sekä sulavampaa biometristä turvallisuutta.

”Pyrimme jatkuvasti varmistamaan sen, että sekä nykyiset että tulevat Galaxy-asiakkaamme saavat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Uusin päivityksemme on loistava esimerkki siitä, millaista työtä Samsungilla tehdään uusimpien innovaatioiden tarjoamiseksi jo julkaistuilla laitteilla”, sanoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Päivityksen myötä Samsung Galaxy S10 -älypuhelimet saavat Reaaliaikainen tarkennus -bokeh-kuvaustilaan lisää toimintoja sekä kokonaan uuden Reaaliaikainen tarkennus video -tilan, joka on tähän asti ollut saatavilla vain Galaxy Note10-mallistolla. Kameraan lisätään myös lisätyn todellisuuden piirrosominaisuus AR Doodle, etukameran yötila sekä parannettu Super Steady -kuvanvakautus.

Päivitys tuo mukanaan myös uuden videonmuokkaustyökalun, johon pääsee käsiksi Galleria-sovelluksen kautta. Työkalulla voi helposti leikata ja muokata S10-puhelimella kuvattua videosisältöä, minkä lisäksi siinä on toimintoja esimerkiksi tekstityksen ja taustamusiikin lisäämiseen.

Galaxy S10 -puhelimet saavat osana päivitystä myös Link to Windows -painikkeen (Yhdistä Windowsiin), jonka avulla voi helposti yhdistää puhelimen Windows 10 -tietokoneen Oma Puhelin -toiminnon kanssa.

Dynaaminen lukitusnäyttö puolestaan mahdollistaa automaattisen käännön myös puhelimen ollessa lukittuna. Käytännössä tämä tarkoittaa, että myös lukitusnäytön taustakuva ja kuvakkeet kääntyvät puhelinta fyysisesti käänneltäessä.

Samsung DeX mahdollistaa nyt puhelimen työpöytätilan käytön tietokoneella.
Samsung DeX mahdollistaa nyt puhelimen työpöytätilan käytön tietokoneella.

Päivitys parantaa myös Galaxy S10 -mallien DeX-tukea. DeXin avulla puhelimen voi yhdistää tietokoneeseen ja käyttää erillistä työpöytätilaa suuremmalla näytöllä. Kun aiemmin on Galaxy S10:n voinut liittää näyttöön sekä halutessaan hiireen ja näppäimistöön, onnistuu nyt myös liittäminen tietokoneeseen USB-kaapelin avulla.

Päivityksen yhteydessä myös monet yksittäiset sovellukset, kuten Samsung Pass ja Viestit, saavat nekin päivityksen. Samsung Pass -sovelluksen asetuksista on tehty Samsungin mukaan entistä käyttäjäystävällisempiä, mikä tekee palveluihin kirjautumisesta biometriikkaa hyödyntäen nopeampaa ja turvallisempaa. Viestit-sovelluksessa uudet kuvakkeet kuvien ja videoiden lisäämiselle löytyvät nyt tekstikentän vasemmasta laidasta, mikä helpottaa pääsyä kaivattuihin tiedostoihin.