Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin Galaxy Note -sarja on tiensä päässä - tuotanto päättyy, eikä jatkoa ole luvassa

Samsungin Galaxy Note -sarjan loppu lähestyy.

Tuotanto lakkaa pian, eikä uusia malleja ole luvassa, korealainen ETNews uutisoi.

Samsung Galaxy Note -älypuhelinten sarja on virallisesti tulossa tiensä päähän. Ensi vuonna muun muassa S Pen -kosketuskynästään tuttuun älypuhelinmallistoon ei enää ole luvassa uusia laitteita, ja viimeisimpien tietojen mukaan myös Galaxy Note20 -älypuhelinten tuotanto päättyy pian.

Samsung on yhä jatkanut Galaxy Note20 -mallistonsa valmistusta, mutta vuodenvaihteeseen mentäessä tuotanto päättyy. Tänä vuonna Galaxy Note20 -älypuhelimia myytiin vielä noin 3,2 miljoonaa, eli jotakuinkin kolmasosa vuoden 2020 määrästä.

Koska Galaxy Note20:n tuotanto pian päättynee, eikä seuraajia mallistoon ole luvassa, voitaneen Galaxy Note -sarja hiljalleen julistaa lakkautetuksi. Alun perin Galaxy Notet erottuivat massasta suurine näyttöineen ja kosketuskynineen, mutta sittemmin etenkin isoista paneeleista on tullut arkipäivää oikeastaan jokaisessa hintaluokassa.

Samsung Galaxy Z Fold3 on taittuvine näyttöineen erilainen lippulaiva.
Myös muun muassa Samsung Galaxy Z Fold3 tukee S Pen -kosketuskynää.

Galaxy Note -sarjan perintö ei kuitenkaan ole jäämässä unholaan. Samsungin odotetaan alkuvuodesta 2022 esittelevän Galaxy S22 -puhelinmallistonsa, jonka huippumalli Galaxy S22 Ultra muistuttaa Note-sarjalaisia sekä muotoilultaan että ominaisuuksiltaan. Myös S Pen -kynälle on huhujen mukaan oma paikkansa puhelimen rungossa.

Käytännössä Samsung Galaxy S22 Ultra onkin kuin Galaxy Note -älypuhelin, mutta nimi on kuitenkin erilainen.

Tulevan Galaxy S22 Ultran lisäksi myös Samsungin taittuvanäyttöisten älypuhelinten valikoimassa on S Peniä tukevia vaihtoehtoja. Niissä ei kuitenkaan toistaiseksi ole nähty sisäänrakennettua säilytyspaikkaa kosketuskynälle, joka kerran teki nyt väistyvästä Galaxy Note -mallistosta mieleenpainuvan.