Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin älypuhelimet toimivat tulevaisuudessa myös autonavaimina - yhteistyötä jo Fordin, Audin ja BMW:n kanssa

Älypuhelinvalmistajat tuovat puhelimiinsa digitaalisten avainten teknologiaa.

Korealaisyhtiö kertoi aloittaneensa jo yhteistyön Audin, BMW:n ja Fordin kanssa.

Samsung esitteli vastikään uudet Galaxy S21 -malliston huippupuhelimensa. Kehittyneimmät mallit, Galaxy S21+ ja Galaxy S21 Ultra, tukevat hitaasti älypuhelimissakin yleistyvää UWB-lähiyhteysteknologiaa (Ultra Wideband), jota esimerkiksi Applen tuoreimmat iPhonet tulevaisuudessa hyödyntävät autonavaimina toimiessaan. Sama mahdollisuus on luvassa myös Samsungin huippupuhelimille.

Samsung vahvisti ryhtyneensä yhteistyöhön Audin, BMW:n, Fordin sekä Suomessa vähemmän tunnetun Genesiksen kanssa, ja tarkoituksena on, että ennen pitkää Samsung-puhelin korvaisi uuden auton avaimen haluttaessa jopa kokonaan.

Galaxy S21+:n ja Galaxy S21 Ultran lisäksi myös perusmalli Galaxy S21 voi toimia autonavaimena, mutta NFC-lähikosketusteknologialla. UWB-teknologiaa Galaxy S21 ei tue.

Aivan heti avaintukea ei kannattane odottaa, sillä sekä autonvalmistajien että Samsungin on ensin valmistettava ja optimoitava ohjelmistonsa toimintoa varten. Lisäksi autoihin vaaditaan luonnollisesti myös UWB- tai vähintään NFC-tukea.

BMW ilmoitti hiljattain tuovansa myöhemmin tästä vuodesta alkaen valittuihin autoihinsa tuen digitaalisille Digital Key Plus -avaimille, jotka hyödyntävät UWB-teknologiaa. BMW:n ratkaisu tulee aluksi käyttöön Applen kanssa osana sen CarKey-toimintoa.

NFC-teknologiaan verrattuna UWB on siinä mielessä joustavampi, että esimerkiksi auton lukitus aukeaa, vaikka puhelin olisi taskussa. NFC-yhteyksillä lukituksen avaamista voi verrata esimerkiksi lähimaksuun.

Samsung painotti, että sen tavoitteena on edistää älypuhelinten UWB-toimintoja laaja-alaisesti, “valmistajasta tai alustasta riippumatta”.