Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungilta melkoinen moka: kertoi Galaxy Note10 -puhelinten runkomateriaalin aluksi täysin väärin – oikeasti yhä alumiinia

Samsung väitti Galaxy Note10 -älypuhelimet aiemmin tällä viikolla julkistaessaan puhelinten virallisella esittelyvideolla sekä verkkosivuillaan puhelinten rungon olevan valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Ruostumattoman teräksen käyttö olisi ollut uusi avaus Samsungilta mutta valitettavasti todellisuudessa Galaxy Note10 -puhelinten runko ei ole ruostumatonta terästä vaan yhä alumiinia.

Samsung on nyt poistanut alkuperäisen esittelyvideonsa YouTubesta ja korvannut sen uudella versiolla. Lisäksi se on korvannut aiemmat maininnat verkkosivuillaan kiillotetusta ruostumattomasta teräksestä kertomaan nyt vain kiillotetusta metallista.

Samsungin antamista vääristä tiedoista on kertonut muun muassa SamMobile-sivusto.

Syytä Samsungin mokalle ei tiedetä. Saattaa olla, että Galaxy Note10 -puhelinten on suunniteltu alun perin olevan varustettu teräsrungolla tai sitten ei, jolloin kyse olisi jossakin kohtaa markkinointikoneistoa muuten vain syntyneestä virheestä.

Apple on käyttänyt huippumalleissaan iPhone X:ssä, iPhone XS:ssä ja iPhone XS Maxissa materiaalina ruostumatonta terästä. Edullisemmassa iPhone XR:ssä runko on alumiinia. Ruostumatonta terästä on älypuhelinten yhteydessä pidetty yleisesti tavanomaista alumiinia hienompana materiaalina. Suurta vaikutusta itse puhelimen käytön kannalta alumiinin ja ruostumattoman teräksen välillä ei kuitenkaan ole.