Samsung-puhelimiin pieni, mutta tärkeä lisäominaisuus tietoturvaan

Samsung on monien muiden laitevalmistajien ohella sitoutunut tuomaan tasaiseen tahtiin tietoturvapäivityksiä Android-laitteilleen. Nyt yhtiön kerrotaan tarjoavan käyttäjille mahdollisuuden tarkistaa, mikä turvapäivitys puhelimesta kulloinkin löytyy.

Elokuussa Samsung sitoutui uudenlaiseen päivitysaikatauluun. Yhtiö lupasi tuoda uusimman Android-tietoturvapäivityksen laitteilleen noin kerran kuukaudessa.

Nyt Samsung tukee säännöllisiä päivityksiä näyttämällä uusimman asennetun tietoturvapäivityksen laitteen asetuksissa. BetaNewsin mukaan Samsungin Lollipop-laitteet, kuten Galaxy Note 5 ja Galaxy S6 edge+, näyttävät jatkossa tietoturvatason, jolloin päivitysten ajantasaisuus on helppo tarkistaa. Aiemmin kyseinen ominaisuus on löytynyt vain Marshmallow-versioon päivitetyistä laitteista.

Uudistuksen myötä Samsung-laitteet tarjoavat käyttäjälleen aiempaa enemmän tietoa päivitysten ja tietoturvan tilasta. Muutos on paperilla pieni, mutta auttaa varmasti turvatietoisia käyttäjiä pysymään perillä elintärkeän laitteensa päivitystilanteesta. Uusin asennettu tietoturvapäivitys voidaan tarkistaa asetuksista Tietoja puhelimesta -sivulta.

Galaxy S6 edge+ ja Galaxy Note5