Samsung osti Whisk-ruokasovelluksen - tunnetaan jatkossa Samsung Food -nimellä

Whishinä tunnettu ruokasovellus on vastedes Samsung Food.

Korealaisjätti osti palvelun kaikessa hiljaisuudessa.

Whisk on monien tuntema ruokasovellus, joka sisältää yli 160 000 reseptin valikoiman mahdollistaen sopivien ruokalajien etsimisen tilanteeseen kuin tilanteeseen. Vastedes Whisk tunnetaan nimellä Samsung Food.

Mielenkiintoisesti Whiskin reseptit olivat jo aiemmin vahvasti läsnä myös hiljattain esitellyissä Samsung Galaxy Watch6 -älykelloissa. Uudelleenbrändäyksen myötä Whisk onkin nyt siirtynyt Samsungin omistukseen, mutta kauppahintaa ei ole täsmennetty.

Samsung Food on toimintaperiaatteiltaan hyvin samankaltainen kuin Whisk, ja monet tutut toiminnot ovat yhä saatavilla. Samsung Food -brändi on jo kuitenkin otettu käyttöön niin älypuhelinsovelluksessa kuin palvelun verkkosivuilla.

Samsung Food sisältää Whiskistä tuttuja toimintoja, mutta uuttakin on luvassa.

Samsungin mukaan Food-palvelussa voi tutkailla reseptejä, tallentaa suosikkeja ja mukauttaa niitä omiin mieltymyksiin sopiviksi. Myös kokonaisia ateriasunnitelmia voi luoda pitkälti Whiskistä tutulla tavalla.

Ennen pitkää Samsung Food on määrä integroida entistä läheisemmin Samsungin ekosysteemiin ja ottaa käyttöön esimerkiksi älyuuneissa ja muissa korealaisjätin kehittyneissä kodinkoneissa kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Vuodeksi 2024 Samsung Foodiin on suunnitteilla tekoälyllä höystettyjä ominaisuuksia, jotka mahdollistaisivat esimerkiksi ruoka-aineiden tunnistamisen kameran avulla.

Whisk on nykyään Samsung Food, ja brändin uudistava päivitys on nyt julkaistu Androidille ja iOS:lle.