Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung mukaan 360-kamerakisaan: Valttina kuvanlaatu ja vaihdettava akku

360-kamerat ovat osa vallitsevaa ja alati kasvavaa virtuaalitodellisuuden trendiä, joka mahdollistaa selvästi tavallisia valokuvia realistisemman kokemuksen.

Teknavi on saanut testiin Samsungin ensimmäisen 360-kameran, joka on suunniteltu käytettäväksi valmistajan Gear VR-lasien kaverina.

Ulkoisesti Samsungin kamera muistuttaa takavuosien nettikameroita, mutta kyseessä on totaalisesti eri laite. Kameraan on kiinnitettu kaksi 15 megapikselin kalansilmälinssiä, jotka kuvaavat ympäristöä 360 asteen laajuudella. Samsungin kamera erottuu markkinoilla etenkin videokuvauksen tarkkuudessa. Laite tallentaa 360-videota 3840 – 1920 pikselin tarkkuudella. Sovellus liittää yhteen etu- ja takakameralla kuvatut videot. Lopputuloksena on MP4-video, jonka voi jakaa sosiaalisen median palveluihin.

Halutessaan kameraa voi käyttää ainoastaan etu- tai takalinssillä. Still-kuvien koko on 30 megapikseliä. Kaikki on pakattu kohtuullisen kevyeen pakettiin, sillä akun kanssa kameralla on painoa 153 grammaa.

Vaihdettava akku

Samsung on lähtenyt kovaan taisteluun mobiilimaailman virtuaalitodellisuuslaitteiden herruudesta. Korealaisjätin 360-kamera on erityisen kiinnostava ostos niille, joilla on jo käytössään Gear VR -virtuaalilasit. Ne puolestaan vaativat toimiakseen Galaxy S7 -puhelimen, joten käyttäjä on sidottu varsin tiukasti Samsungin tuotteisiin. Etuna on tällöin se, ettei käyttäjän tarvitse maksaa useita satoja euroa virtuaalilaseista saadakseen kohtuullisen hyvän vr-kokemuksen.

Gear 360:ssa on oma pieni jalusta, jota voi käyttää myös paremman otteen saamiseksi käsivarakuvauksessa. Kameraan voi kiinnittää myös kunnon jalustan standardimallisen liitännän ansiosta.

Tallennuksen voi käynnistää paitsi sovelluksesta, myös kameran omasta painikkeesta. Laite tarjoaa micro-usb-liitännän, muistikorttipaikan ja mahdollisuuden akun vaihtamiseen.

Gear 360 on yhteensopiva Samsungin Galaxy S7-mallien lisäksi Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, S6 Edge+ ja Note 5:n kanssa.

Uutuuskamera tulee myyntiin piakkoin Suomessa vajaan 400 euron hintaan. Laitteen laajempi testi on luettavissa Teknavin verkkosivuilta lähiaikoina.