Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung Galaxy Z Flip purettiin – myös tämän taittuvanäyttöisen korjattavuus osoittautui heikoksi

Myös Samsung Galaxy Z Flip on erittäin hankala korjattava, iFixitin raportista selviää. Eritoten taittuvan näytön vaatimat komponentit tekevät urakasta haastavan.

Samsung Galaxy Z Flip on korealaisvalmistajan toinen taittuvanäyttöinen älypuhelin viime vuonna julkaistun Galaxy Foldin jälkeen. Galaxy Z Flip on rakenteeltaan erilainen, mutta silti sen korjaaminen on työn ja tuskan takana. Kaikki ruuvit ovat sentään avattavissa yhdellä ja samalla Phillips-meisselillä, minkä lisäksi pääosa komponenteista on irrotettavia. Niiden vaihtaminen on siis kuitenkin mahdollista, vaikka urakka vaikea onkin.

Siinä olivatkin iFixitin mukaan kaikki hyvät huomiot. Galaxy Z Flipin näyttö koostuu monesta päällekkäin asetellusta kerroksesta, joiden irrottaminen toisistaan on lähes mahdotonta. Se tekee näytön korjaamisesta ja vaihtamisesta tarpeettoman vaikeaa.

Galaxy Z Flipin näyttö koostuu monesta päällekkäisestä kerroksesta. Ylin niistä on muovia.
Galaxy Z Flipin näyttö koostuu monesta päällekkäisestä kerroksesta. Ylin niistä on muovia.

Galaxy Z Flipissä on huomattava määrä sitkasta liima-ainetta, minkä vuoksi esimerkiksi akun vaihtaminen on pitkä prosessi. Komponenttien välillä risteilevät kaapelit ovat puolestaan toisinaan korjaajan tiellä, mikä toki kasvattaa virheiden mahdollisuutta.

Raportin mukaan Galaxy Z Flipin rakenne saattaa myös kulua käytössä tavallista nopeammin. Näin ollen hyvä korjattavuus olisi ehdoton etu, mutta todellisuus on toinen: älypuhelin ansaitsi korjattavuudestaan kakkosen, kun nolla tarkoittaa lähes mahdotonta ja kymmenen kaikkein helpointa korjattavaa.

Galaxy Z Flip purettuna.
Galaxy Z Flip purettuna.