Uusi verkkokauppa Teknavi.com

RedMagic 8 Pro saataville Euroopassa 2. helmikuuta - tehokas Snapdragon 8 Gen 2 -pelipuhelin näytönalaisella kameralla alkaen 649 eurolla

Paljon tehoa kohtuuhinnalla.

ZTE:n alainen RedMagic-pelipuhelinbrändi julkisti Snapdragon 8 Gen 2:lla varustetut RedMagic 8 Pro -pelipuhelimensa Kiinassa jo 26. joulukuuta.

Nyt RedMagic on kertonut RedMagic 8 Pron saapumisesta globaaleille markkinoille.

RedMagic 8 Pro tulee saataville 2. helmikuuta RedMagic-brändin omasta verkkokaupasta, josta puhelimen voi tilata Suomeen. Mallivariantit hintoineen ovat:

  • RedMagic 8 Pro, Matte, 12+256 Gt: 649 €
  • RedMagic 8 Pro, Void (läpinäkyvä takapinta), 16+512 Gt: 749 €

Kiinassa RedMagic esitteli RedMagic 8 Pron rinnalla myös RedMagic 8 Pro+:n, joka ei kuitenkaan tule saataville laajemmin. RedMagic 8 Pron ja RedMagic 8 Pro+:n välillä ero löytyy vain akusta ja sen pikalatauksesta. RedMagic 8 Pro+:ssa on pienempi 5 000 milliampeeritunnin akku, mutta jopa 165 watin pikalataus.

Globaaleille markkinoille RedMagic 8 Pro tulee lisäksi vähemmän tehokkaalla pikalatauksella kuin Kiinassa, jossa se tukee 80 watin pikalatausta. Muualla tuettu pikalatausteho on 65 wattia, ja mukana tulevalla pikalaturilla RedMagic 8 Pron 5 000 milliampeeritunnin akku latautuu tyhjästä täyteen 43 minuutissa.

RedMagic 8 Pro on varustettu poikkeuksellisen kulmikkaalla designilla, joka eroaa jonkin verran edeltävistä pyöreälinjaisemmista RedMagic-puhelimista.

Näytönalaisen etukameran ansiosta loveton ja reiätön näyttö yhdistettynä hyvin pieniin reunuksiin näytön ympärillä, kulmikkaaseen muotoiluun ja tasaisiin sivuihin luo RedMagic 8 Prolle mielenkiintoisen kokonaisilmeen. Näytön yläreunuksen koko on 1,68 millimetriä, sivureunusten vain 1,48 millimetriä sekä alareunuksen 2,28 millimetriä. Ilmoitettu näyttö-runkosuhde on 93,7 prosenttia.

RedMagic 8 Pro myös läpinäkyvällä takapinnalla varustettuna Void-versiona, kun toinen vaihtoehto on mattaviimeistelty musta takapinta. Molemmissa takapinta on lasia ja runko alumiinia. Läpinäkyvässä Void-versiossa näkyvissä on myös RedMagic 8 Prosta yhä löytyvä pyörivä tuuletin, joka on varustettu RGB LED -valoilla ja pyörii jopa 20 000 kierrosta minuutissa.  Mattatakapinnalla varustetussa Matte-versiossa RGB-valaistus on toteutettu valojuovalla. Valaistusta voi säätää lähes 16,8 miljoonassa värisävyssä ja 4 096 eri kirkkaustasolla.

RedMagic 8 Pron 6,8 tuuman tasainen AMOLED-näyttö tarjoaa 2480×1116 pikselin tarkkuuden, 120 hertsin virkistystaajuuden, 960 hertsin kosketustunnistuksen sekä 1 300 nitiin huipussaan yltävän kirkkauden. Sormenjälkilukija löytyy näytön alta, ja tukee myös sykkeen mittausta.

RedMagic 8 Pro -puhelinten kaksi tyyliversiota.
RedMagic 8 Pro -puhelinten kaksi tyyliversiota.

Kolme takakameraa sijaitsevat allekkain horisontaalisesti keskellä takapintaa ja LED-kuvausvalo löytyy niiden yläpuolelta. Pelaamiseen RedMagic 8 Pron sivulta löytyvät myös olkapainikkeet, jotka toimivat jopa 520 hertsin kosketustunnistuksella. Lisävarusteena on saatavilla myös peliohjain.

RedMagic 8 Pro on varustettu Qualcommin tuoreella, 16. marraskuuta julkistetulla huippuluokan Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirillä, Qualcommin mukaan peruslaskennan CPU-suorituskyvyssä Snapdragon 8 Gen 2 on jopa 35 prosenttia edellistä sukupolvea nopeampi, kun taas grafiikkasuorituskyky on parantunut jopa 25 prosentilla. Kaiken kaikkiaan Snapdragon 8 Gen 2 tarjoaa mukavan suorituskykyparannuksen aiemmasta energiatehokkuuden samalla myös kohennuttua.

Snapdragon 8 Gen 2:n rinnalta RAM-käyttömuistia löytyy RedMagic 8 Prossa glovaalissa versiossa 12 tai 16 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 256 tai 512 gigatavua tallennusmuistia. Sekä käyttömuisti että tallennusmuisti ovat omalta osaltaan viimeisintä ja suorituskykyisintä tyyppiä (LPDDR5X ja UFS 4.0).

Peliominaisuuksia, kuten olkapainikkeiden ja värinän toimintaa sekä peleihin liittyviä valaistus- ja ääniefektejä, on tehostamassa myös erillinen Red Core 2 -piiri.

ICE 11 -jäähdytysjärjestelmän osana toimivan, nyt kaksikerroksisen höyrykammion kerrotaan olevan suurin toistaiseksi RedMagic-puhelimissa 2 068 kuutiomillimetrin tilavuudellaan. Lisäksi materiaalina jäähdytysosissa on käytetty muun muassa graafenia, ja passiivisen ja tuulettimen ansiosta aktiivisen jäähdytyksen yhdistelmää kuvaillaan tehokkaaksi.

Takana RedMagic 8 Pro sisältää 50 megapikselin pääkameran 1/1,57″-koon Samsung ISOCELL GN5 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,0 mikronia oletuskuvakoolla) ja f/1,88-aukolla, 8 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakameran 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla sekä 2 megapikselin makrokameran.

Näytön alta löytyvän etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä, ja kyseessä kuvaillaan olevan toisen sukupolven ratkaisun. UDC Pro -piiri mahdollistaa näytön tarkkuuden yltävän 400 pikseliin tuumaa kohti myös kameran kohdalla.

Takaa RedMagic 8 Pro -puhelimista löytyy kolme kameraa.
Takaa RedMagic 8 Pro -puhelimista löytyy kolme kameraa.

5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi tuettuna ovat Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.3 / NFC -yhteydet, minkä lisäksi mukana on valmius myös Wi-Fi 7 -tuelle.

USB-C-liitännän lisäksi RedMagic 8 Prossa on 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Ominaisuuksiin kuuluvat myös kookkaat stereokaiuttimet, DTS: Ultra X -tilaäänituki sekä kolme mikrofonia.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android 13 osana RedMagic OS 6.0 -ohjelmistoa.

RedMagic 8 Pro -puhelinten mitat ovat 163,98 x 76,35 x 8,9 millimetriä ja paino 228 grammaa.