Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Razerilta tulossa kannettava Edge 5G -pelilaite - video tarjoaa ensimmäiset maistiaiset

Razer Edge 5G jatkaa kannettavien pelilaitteiden trendiä.

Pelaajille suunnatuista tuotteistaan tunnettu Razer on julkistanut suunnitelmansa uudesta kannettavasta Razer Edge 5G -pelilaitteesta yhteistyössä yhdysvaltalaisoperaattorin Verizonin ja järjestelmäpiirin toimittavan Qualcommin kanssa.

Razer Edge 5G perustuu Qualcommin vuoden 2021 lopulla julkistamalle Snapdragon G3x Gen 1 -järjestelmäpiirille, joka on suunnattu aluksi nimenomaan kannettaviin pelilaitteisiin.

Tarkkoja yksityiskohtia Snapdragon G3x Gen 1:stä ja sen suorituskyvystä ei ole tiedossa.

Razer teki Qualcommin kanssa yhteistyötä järjestelmäpiirin tiimoilta jo aiemmin sovelluskehittäjille tarkoitetulla laitteella. Nyt tuota laitetta on kehitetty eteenpäin kuluttajamarkkinoille.

Toisin kuin esimerkiksi hiljattain julkistettu Logitech G Cloud Gaming Handheld, on Razer Edge 5G tarkoitettu ainakin jossain määrin myös paikallisesti asennettavien Android-pelien pelaamiseen. Tämä tarkoittaa muun muassa parempaa suorituskykyä kuin teknisesti vaatimattomassa Logitechin kannettavassa pelilaitteessa. Lisäksi nimensä mukaisesti Razer Edge 5G on varustettu 5G-mobiiliverkkoyhteydellä, jonka osalta kumppanina Yhdysvalloissa on erityisesti Verizon-operaattori.

Razer Edge 5G:n täysi julkistus tulee tapahtumaan RazerCon-tapahtumassa 15. lokakuuta.

Toistaiseksi laitteesta on nähty vihjaileva video, joka paljastaa jo kuitenkin Razer Edge 5G:n olevan varustettu monipuolisilla painikkeilla pelaamiseen. Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Android.

Paikallisesti asennettavien pelien lisäksi Razer Edge 5G sopii luonnollisesti myös käytettäväksi pilvipelipalvelujen kanssa, ja ennakkovideolla onkin jo nähty myös Xbox-logo viestittämässä yhteensopivuudesta Xbox-pilvipelipalvelun kanssa.

Aiemmassa Razerin kehittäjälaitteessa oli muun muassa 120 hertsin AMOLED-näyttö HDR-tuella sekä osana jäähdytysjärjestelmää pyörivä tuuletin. Lisäksi se tuki myös DisplayPortin kautta yhdistämistä 4K-televisioon. Koska Razer Edge 5G nähtävästi perustuu tähän kehittäjälaitteeseen, voivat samanlaiset ominaisuudet löytyä myös Razer Edge 5G:stä.