Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Qualcomm julkisti Snapdragon Soundin - tämä merkki kertoo jatkossa korkealaatuisesta langattomasta äänentoistosta puhelimissa ja kuulokkeissa

Snapdragon Sound -merkki ilmestyy älypuhelinten ja kuulokkeiden pakkauksiin.

Qualcomm on julkistanut uuden Snapdragon Sound -brändin ja -teknologiakokonaisuuden, joka kokoaa yhteen Qualcommin eri langatonta äänentoistoa parantavat ratkaisut.

Jatkossa markkinoille on tulossa Snapdragon Sound -merkittyjä mobiililaitteita, kuten älypuhelimia, sekä langattomia kuulokkeita. Qualcommin mukaan Snapdragon Sound -merkinnän löytyminen jatkossa molemmista laitteista takaa niiden välillä parhaimman mahdollisen äänenlaadun ja muut ominaisuudet.

Qualcommin ensimmäisiä Snapdragon Sound -kumppaneita ovat Xiaomi ja Audio-Technica.

Ensimmäiset Snapdragon Sound -tuotteet ovat tulossa markkinoille tämän vuoden aikana, tarkemmin alkaen jo toisesta vuosineljänneksestä. Xiaomin odotetaan tukevan Snapdragon Soundia ensimmäisenä sekä älypuhelimen että kuulokkeiden puolella.

“Xiaomi on innoissaan tuomassa ensimmäisenä mobiilivalmistajana Snapdragon Soundin laitteisiinsa. Snapdragon Sound tuo uuden korkean laadun, saumattoman ja matalan viiveen äänikokemuksen asiakkaillemme kaikkialla ja tarjoaa paremman äänen niin äänipuheluissa, videoneuvotteluissa, pelatessa tai musiikkia kuunnellessa”, kommentoi Xiaomin älypuhelimista ja laitteiden tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Lei Zhang.

Snapdragon Sound -laitteissa tavoitteena onkin tarjota parempi musiikin äänenlaatu, selkeämpi puheääni puheluissa sekä pienempi viive, joka on erityisen tärkeää pelatessa.

Snapdragon Sound -kokonaisuuden optimoinnilla Qualcomm on pyrkinyt ratkaisemaan äänenlaatuun, yhteyden luotettavuuteen, viiveeseen, käyttökokemukseen ja akunkestoon liittyviä haasteita.
Snapdragon Sound -kokonaisuuden optimoinnilla Qualcomm on pyrkinyt ratkaisemaan äänenlaatuun, yhteyden luotettavuuteen, viiveeseen, käyttökokemukseen ja akunkestoon liittyviä haasteita.
Qualcomm Snapdragon Soundin teknisiä pohjatietoja.
Qualcomm Snapdragon Soundin teknisiä pohjatietoja.

Snapdragon Sound -kokonaisuuden osia ovat Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiirit, FastConnect 6900 -yhteysjärjestelmä, Qualcommin langattomien Bluetooth-kuulokkeiden piiriratkaisut (QCC514x, QCC515x ja QCC3056), Qualcommin aktiivisen taustamelun vaimennuksen teknologia, Qualcomm aptX Adaptive -audiokoodekki (24-bittinen, 96 kilohertsiä) vain 89 millisekunnin viiveellä, Qualcomm aptX Voice -äänikoodekki sekä lisäksi Qualcomm Aqstic kokonaisuus, mukaan lukien vahvistimet (WCD938x ja WSA883x).

Snapdragon Sound -kokonaisuus rakentuu Qualcommin eri tuotteista älypuhelimiin, kuulokkeisiin ja ohjelmistojen puolella.
Snapdragon Sound -kokonaisuus rakentuu Qualcommin eri tuotteista älypuhelimiin, kuulokkeisiin ja ohjelmistojen puolella.

Edellä mainitut eri osa-alueet on Snapdragon Sound -kokonaisuudessa optimoitu tarjoamaan yhdessä mahdollisimman hyvä käyttökokemus.

Qualcomm testaa Snapdragon Sound -laitteet ennen niiden sertifointia varmistaakseen vaatimusten täyttymisen mitä tulee äänenlaatuun, viiveeseen ja yhteyden luotettavuuteen. Ajan myötä Snapdragon Soundin on tarkoitus laajentua älypuhelimista, nappikuulokkeista ja suuremmista kuulokkeista myös muihin laitteisiin, kuten PC-tietokoneet, älykellot ja lisätyn todellisuuden lasit.

Osaltaan laitevalmistajille valmis Qualcommin Snapdragon Sound -kokonaisuus ja tuotealustat tarjoavat nopeamman pääsyn markkinoille vähentämällä kehitysaikaa. Kuluttajien kannalta tämä parantaa markkinoille tarjolla olevaa tuotevalikoimaa.

“Ihmiskorva on hyvin herkkä häiriöille, viiveelle ja muille haasteille, joita tyypillisesti esiintyy suoratoistettaessa musiikkia, videoneuvotteluissa ja pelatessa langattomilla yhteyksillä. Keskittymällä alusta loppuun -ratkaisuun, pyrimme ratkaisemaan kuluttajien kokemia ongelmakohtia laajasti eri äänikokemuksissa”, kommentoi Qualcommilla ääni-, musiikki- ja puettavien laitteiden ratkaisuista vastaava johtaja James Chapman.

Snapdragon Sound -äänenlaatua osoittaakseen Qualcomm on kehittänyt myös yhdessä Amazonin kanssa uuden Snapdragon Sound -soittolistan Amazon Music -musiikkipalveluun.