Suomalaista "palapelipuhelinta" tilattiin lähes 120 000 dollarilla – jäi silti tavoitteestaan

Suomalaisen PuzzlePhonen joukkorahoituskampanja on päättynyt. Projekti jäi tavoitteestaan, mutta tilatut laitteet rahoitetaan ja toimitetaan silti.

PuzzlePhone on kolmesta osasta koostuva modulaarinen älypuhelin. Rakenteen tarkoituksena on luoda kestävämpi laite, jonka sisuksia voi korjata ja päivittää tarpeen mukaan ilman tarvetta vaihtaa koko laitetta uuteen vuoden tai kahden välein. Konseptin kehittänyt Circular Devices tuo markkinoille ensimmäisen PuzzlePhone-tuotteen, mutta yksittäisen laitteen lisäksi PuzzlePhonesta toivotaan alustaa, johon myös muut toimijat voisivat valmistaa yhteensopivia palasia.

Circular Devicesin toimitusjohtaja Alejandro Santacreu

Marraskuun alussa alkanut joukkorahoituskampanja päättyi juuri. PuzzlePhonea tilattiin reilun kuukauden aikana 116 000 dollarin arvosta. Kampanja jäi siis alle puoleen 250 000 dollarin tavoitteestaan. PuzzlePhonen tapauksessa vaje ei kuitenkaan estä projektin rahoittamista eikä tässä vaiheessa ratkaise tuotekonseptin tulevaisuutta. Circular Devicesin toimitusjohtaja Alejandro Santacreu kertoi jo marraskuussa, että PuzzlePhonella on takanaan myös muuta rahoitusta ja Indiegogo-kampanja rahoittaa lähinnä ensimmäisten tilausten valmistamisen.

Kampanjan loputtua puhelimen pääasiassa Oulussa tapahtuva kehitystyö jatkuu. PuzzlePhone tähtää markkinoille ensi vuoden syksyksi. Ensimmäisiä Indiegogo-tilauksia luvataan toimittaa syyskuussa.

PuzzlePhone