Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Power myi vaarallista tuotetta - "Poista välittömästi käytöstä", toteaa Tukes tästä verkkokytkimestä

Kauppaketju Power on tuonut maahan ja myynyt vaaralliseksi verkkomuuntajansa osalta osoittautunutta Cepter S1005 -verkkokytkintä.

Turvalliisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on julkaissut laitteesta varoituksen sekä edellyttänyt Powerilta palautusmenettelyä toimenpiteenä.

Vaarallisen laitteen mallimerkinnät ovat CCS1005 tai S1005 (pakkauksessa) ja FT80510 (verkkoliitäntäkoje).

“Poista tuote välittömästi käytöstä”, toteaa Tukes laitteesta, joka voi aiheuttaa tulipaljon tai sähköiskun vaaran. “Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 62368 vaatimuksia. Tuotteen verkkomuuntajan eristyksessä ja palonkestossa on puutteita.”

Tukesin määräämällä palautusmenettelyn mukaisella päätöksellä Power on velvoitettu lopettamaan tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen sekä keräämään sen pois myynnistä ja myös loppukäyttäjiltä. Kuluttajasuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa.

Laitteen maahantuoja on ollut Power Finland Oy.