Pokémon Go -festivaalille uusi ajankohta – tapahtumia myös Pohjoismaihin

Ensimmäinen Pokémon Go Fest -tapahtuma Chicagossa meni pahasti puihin aiheuttaen jopa joukkokanteen. Eurooppaan kaavailtu, ja sittemmin Yhdysvaltain fiaskon takia siirretty, samankaltainen pelaajien jättikokoontuminen on nyt saanut uuden ajankohdan, tiedottaa Pokémon Go:n tekijä Niantic.

Seitsemäs lokakuuta Safari Zoneksi nimetty tilaisuus valtaa Fisketorvetin kauppakeskuksen Tanskan pääkaupunki Kööpenhaminassa ja samaan aikaan Pokémoneja metsästetään Centrum Černý Mostin liikkeiden lomassa Tšekin Prahassa. Viikkoa myöhemmin on Ruotsin ja Alankomaiden vuoro, kun taskuhirviöt valtaavat Mall of Scandinavian Tukholmassa ja Stadshart Amstelveenin aivan Amsterdamin kupeessa. Myös lokakuun 16. päivälle kaavaillut tapahtumat Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa järjestetään suunnitellusti.

Safari Zone -tapahtumissa pelaajat pääsevät käsiksi erikoissisältöön, jota ei muualta saa. Osallistumista harkitsevia on syytä muistuttaa, että ennakkorekisteröityminen on edellytys mukaan pääsemiselle. Ilmaiseen rekisteröitymiseen vaaditaan kuvallista henkilöllisyystodistusta ja vähintään 13 vuoden ikää. Niantic on luvannut tiedottaa asiasta tarkemmin ajankohdan lähestyessä.

Niantic syytti operaattoreita Chicagon ongelmista, jotka monissa tapauksissa estivät pelin pelaamisen kokonaan. Toivottavasti lisääntyneeseen verkkoliikenteeseen osataan tällä kertaa varautua paremmin.