Pebble-kellon omistajalle voi käydä kalpaten – uuden ostajaa varoitetaan

Pebble-älykelloa käyttäville voi jatkossa olla tiedossa ikäviä uutisia.

Pebble kertoi aiemmin, ettei se enää markkinoi, valmista tai myy mitään laitteita. Pebble-yritys on jo myynyt kehittämänsä ohjelmistot ja niihin liittyvät aineettomat oikeudet Fitbitille, joka on myös palkannut Pebbleltä lähinnä ohjelmistokehittäjiä. Fitbitille eivät järjestelyssä siirtyneet Pebblen laitteet tai niiden tuen jatkaminen.

Pebble on kertonut myös lopettaneensa tukipalvelun laitteilleen ja ohjaa käyttäjiä yhteisöpohjaisiin tukikanaviin, kuten keskustelupalstalle. Suoraan Pebbleltä ostettujen kellojen osalta lisäksi takuuvaihto ei enää onnistu.

Pebble-kelloja ovat myyneet myös jälleenmyyjät Suomessa, kuten Verkkokauppa.com sekä Expert / Power. Näiden osalta takuuasioiden pitäisi hoitua normaalisti EU-lainsäädännön mukaisesti vaaditun 24 kuukauden ajan laitteen hankinnasta.

Teknavin sisältöyhteistyökumppani Mobiili.fin yhteydenoton jälkeen Verkkokauppa.com muutti sivuillaan Pebble-kellot poistotuotteiksi ja lisäsi niiden tuotesivuille varoituksen ohjelmistotuen mahdollisesta päättymisestä jatkossa.

Pebble-kellot on nyt merkitty poistotuotteiksi Verkkokauppa.comissa.

Pebble ei tarjoa kelloilleen enää säännöllisiä ohjelmistopäivityksiä eivätkä laitteet näin välttämättä ole enää tulevaisuudessa yhteensopivia uusien Android- ja Apple iOS -versioiden kanssa.

Toistaiseksi Pebble-kellot toimivat normaalisti ilman välittömiä muutoksia. Pebble on myös viestinyt aikovansa vielä vähentää Pebble-kellojen pilvipalvelusidonnaisuutta, mikä mahdollistaa niiden toiminnan jatkossa itsenäisempänä pidempään. ”Pebblen toiminnallisuus tai palvelun laatu voi vähentyä tulevaisuudessa”, Pebble kuitenkin varoittaa.

Pebble itse on jo lopettanut kellojensa myynnin. Muun muassa Kickstarter-joukkorahoituspalvelun kautta tehdyt ennakkotilaukset uusista laitteista on myös peruttu ja Pebble palauttaa näiltä osin rahat automaattisesti 16. joulukuuta mennessä.

Pebble lopetti toimintansa suurten taloudellisten haasteiden edessä. Pebblen velkojen ja muiden vastuiden on raportoitu ylittävän sen raportoidusti Fitbitiltä saaman alle 40 miljoonan dollarin kauppahinnan.